vraagprijs op aanvraagTjallewallerweg 9
te Schagen

Melkveehouderij, Paardenobject (10 ha, 34 a, 45 ca) | Status: Beschikbaar | Oppervlakte totaal: 10 hectare, 34 are, 45 centiare | Soort grond:


Omschrijving

TJALLEWALLERWEG 9 - SCHAGEN

Klaver Agrarisch Vastgoed biedt u aan; op een prachtige plek met vrij uitzicht en gelegen op korte afstand van de stad Schagen een boerderij met ligboxenstal, werktuigenschuur en schuur met paardenboxen, paardenrijbak en circa 9 hectare grond.
Tevens wordt het erf met gebouwen op bijna 1,4 hectare aangeboden met de mogelijkheid meer grond bij te kopen. Gaat u hier uw droom realiseren?

De woning is gebouwd in 2001 met een inhoud van circa 625 m³. De woonkamer is ruim, met sfeervolle houtkachel en twee grote ramen met mooi lichtinval en uitzicht over de weilanden. Aansluitend aan de woonkamer bevindt zich een open keuken met 5-pits gaskookstel. De badkamer heeft een douche en wastafel. Hierbij is de hal, badkamer en toiletruimte uitgebreid met vloerverwarming.

De eerste verdieping bevat vier slaapkamers, een complete badkamer met bad, douche, toilet en wastafel. De tweede verdieping kan gebruikt worden als extra slaapkamer of werkruimte.

Naast de woonstolp bevindt zich een ligboxenstal gebouwd in 1997 met een oppervlakte van 803 m². Deze stal is voorzien van water, elektra, verlichting, krachtstroom, 35 zonnepanelen (aangelegd in 2019 en vermogen van 8.750Wpiek per jaar), veestalling, natte ruimte met twee toiletten en een douche. Het verblijf is voorzien van een keukenblok.

De werktuigenberging heeft een opslagruimte, ruime werkplaats, 15 x 15 meter zolder en is voorzien van verlichting, elektra en krachtstroom. Deze schuur is gebouwd in 2001 met een oppervlakte van 480 m².

Het derde bijgebouw is een schuur van 84 m² gebouwd tussen 1900 en 1950. De schuur is voorzien van zeven paardenboxen. Achter de schuur bevindt zich een verlichte rijbak (4 x 400 watt) van 20 x 40 meter welke is voorzien van drainage en snippers.

Eind 2007 is het bedrijf ingericht als paarden- en hengstenhouderij ten behoeve van het fokken van paarden en veulens. Voor deze periode was het bedrijf een melkveehouderij.

BEDRIJFSSTOLP

Bouwjaar: 2001.

Afmetingen/inhoud: 10,85 x 11,50 meter = 124,77 m², goothoogte 2,40 meter, nokhoogte 9 meter, inhoud circa 641 m³.

Bouwaard: industriële bouw, betonnen begane grondvloer en 1e verdiepingsvloer, houten 2e verdiepingsvloer, staalconstructie met gemetselde gevels en hardhouten kozijnen, stalen dakconstructie met gesmoorde pannen gedekt.

Indeling Begane grond: entree, hal met meterkast, toiletruimte met toilet en wastafel, badkamer met ruime douche en wastafel, slaapkamer/kantoor, woonkamer met houtkachel en 2 grote ramen met uitzicht over de landerijen, keuken met 5-pits gaskookstel en inbouwapparatuur, cv-opstelling, verwarmde schuurruimte met darsdeuren voorzien van wasmachine- en drogeraansluiting.
1e verdieping: overloop, 4 slaapkamers, badkamer met douche, bad, toilet en wastafel.
2e verdieping: bereikbaar middels vaste trap, ruimte welke ingedeeld kan worden als slaapkamer/werkkamer.

Isolatie: vloer-, wand-, glas- en dakisolatie.

Energielabel: voorlopig label B.

Voorzieningen: gas, water, verlichting, krachtstroom, septictank, digitenne, cv-ketel, hal, badkamer en toiletruimte voorzien van vloerverwarming.

LIGBOXENSTAL

Bouwjaar: 1997.

Afmetingen: 36,5 x 22 meter = 803 m².

Bouwaard: industriële bouw, volledig onderkelderd (1.100 m³ mestopslag, hoogte circa 2,10 meter) vloer voorzien van betonplaten op roosters, gegalvaniseerde stalen spanten met houten gordingen, stenen borstwering, gemetselde gevels, topgevels voorzien van damwandprofielplaten, zadeldak gedekt met cementgolf- en lichtplaten, ventilatienok en zonnepanelen (35 stuks, bouwjaar 2019, vermogen 8.750Wattpiek per jaar).

Indeling: voormalige veestalling 2+1 rijig zonder doorlopende voergang, natte ruimte met 2 toiletten en een douche, zolderruimte met keukenblok, opslagruimte, schuifdeur voor (4 x 4 meter).

Isolatie: niet aanwezig.

Voorzieningen: water, elektra, verlichting, krachtstroom.

WERKTUIGENSCHUUR

Bouwjaar: 2001.

Afmetingen: circa 16 x 30 meter = 480 m².

Bouwaard: industriële bouw, onverharde vloer, stalen spanten met houten gordingen, vrije overspanning, stenen borstwering, 3 gevels voorzien van damwandprofielplaten, 1 gevel deels open, zadeldak gedekt met cementgolfplaten en lichtplaten.

Indeling: opslagruimte met kleine zolder op afsluitbaar deel, werkplaats.

Isolatie: niet aanwezig.

Voorzieningen: elektra, verlichting, krachtstroom.

OUDE SCHUUR

Bouwjaar: tussen 1900 – 1950.

Afmetingen: 6 x 14 meter = 84 m².

Bouwaard: bestrate vloer, stalen vakwerkspanten met houten gordingen en houten liggers, stenen gevels, topgevels voorzien van damwandprofielplaten, dak gedekt met golfplaten.

Indeling: 7 paardenboxen.

Isolatie: niet aanwezig.

Voorzieningen: elektra, verlichting.

ERFVERHARDING, OVERIGE

Het erf heeft een oppervlakte van circa 1,4 hectare. Het object heeft twee inritten naar de Tjallewallerweg.

Op het erf ligt circa 1.500 m² erfverharding, is er een mestplaat van 15 x 15 meter en een voersilo aanwezig.

Tevens is er een verlichte en gedraineerde rijbak aanwezig van 20 x 40 meter welke is voorzien van een zandbodem met tapijtsnippers.

CULTUURGROND

Oppervlakte: circa 9 hectare (exclusief ondergrond woonstolp en bedrijfserf).

Grondsoort:
- kalkarme poldervaaggronden; zware zavel profielverloop 5;
- knippige poldervaaggronden; klei profielverloop 3;
- kalkrijke poldervaaggronden; lichte zavel profielverloop 5 (bron: bodemkaart Nederland).

Afslibbaarheid: circa 25 – 30 % (bron: opdrachtgever en Eurofins Agro d.d. 20-02-2019).

Organische stof: linker kavel 4,4 % (bron: Eurofins Agro d.d. 20-02-2019), rechter kavel onbekend.

Teeltplan linker kavel: 2009 t/m 2017 grasland, 2018 tulpen, 2019 aardappelen, datum van raadpleging 19 juni 2019 (bron: website Boer&Bunder en opdrachtgever).

Teeltplan rechter kavel: 2009 luzerne, 2010 aardappelen, 2011 groenten, 2012 t/m 2018 grasland, datum van raadpleging 17 oktober 2018 (bron: website Boer&Bunder).

Ontsluiting: middels twee dammen en het erf naar de openbare weg.

Verkaveling: goed.

Ontwatering: drainage in 2003 aangelegd om de 8 meter met tussendrainage in 2017 aangelegd elke 4 meter.

Lasten:
- reguliere lasten;
- herverkavelingsrente à € 44,43 per jaar, eindjaar 2033.

Bijzonderheden: linker kavel achter de bedrijfsstolp wordt verhuurd t/m 2019.

OVERIGE INFORMATIE

Bestemmingsplan: agrarisch met waarden (artikel 3), water (artikel 16), waarde – archeologie 2 (artikel 24), waarde – archeologie 3 (artikel 25), bouwvlak, functieaanduiding specifieke vorm van agrarisch – veehouderij. Bestemmingsplan Landelijk Gebied Schagen, vastgesteld d.d. 29 juni 2015 door de raad van de gemeente Schagen, datum van raadpleging 17 oktober 2018 (bron: Ruimtelijke Plannen).

Structuurvisie en Provinciale Milieuverordening: structuurvisie Noord-Holland 2040 en Provinciale milieuverordening; grondgebied provincie Noord-Holland, fijnmazige waterberging, kleinschalige oplossingen voor duurzame energie, oude zeekleilandschap, gebied voor grootschalige landbouw, datum van raadpleging 17 oktober 2018.

Provinciale Ruimtelijke Verordening: Provinciale Ruimtelijke Verordening geconsolideerd d.d. 23 april 2018; grondgebied provincie Noord-Holland, kleinschalige oplossingen voor duurzame energie, datum van raadpleging 17 oktober 2018.

Milieuwetgeving:
Activiteitenbesluit: type C bedrijf (omgevingsvergunning milieu). Wet milieubeheer besluit landbouw; gemeente Schagen heeft op d.d. 3 december 2007 een vergunning verleend voor de inrichting paardenhouderij opfok van paarden en het fokken van veulens. Er worden minder dan 50 paarden gehouden (10 pony’s en 34 paarden). Er is een opslagvoorziening aanwezig voor 600 kuub vaste mest en 1200 kuub dunne mest (gierkelder).

Erfdienstbaarheden: niet van toepassing.

Zakelijke rechten: niet van toepassing.

Technische aansluitingen: gas, water, elektra, krachtstroom (3 x 35 ampère (Klic op aanvraag beschikbaar)).

Bijzonderheden:
- bij splitsing van de percelen dient er kadastraal ingemeten te worden. Kosten hiervan komen voor rekening van koper. Over-/ondermaat wordt verrekend; zo mogelijk bij juridische levering, via de afrekening van de notaris.
- uit de perceelsregistratie van Mijn RVO blijkt dat er sprake is van blijvend grasland, datum van raadpleging 17 oktober 2018 (bron: website Boer&Bunder).
- gemeld erfdienstbaarheid is niet meer van toepassing vanwege latere eigendomsverkrijging van het andere perceel (tenietgaan door vermenging).
- jachtrecht verhuurd aan derden.
- verkoper wenst op de cultuurgrond een meerwaardeclausule met koper af te spreken voor een periode van 15 jaar welke middels een kwalitatieve verplichting wordt opgelegd.
- mest-/gierkelder mondeling verhuurd t/m februari 2019.

Betalingsrechten: gaan mee over (zijn bij de koop inbegrepen).

Vraagprijs: op aanvraag beschikbaar.

Aanvaarding: in overleg.


Brochure aanvragen

Vul onderstaand formulier in om vrijblijvend de brochure te downloaden of per post te ontvangen. Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Er ging iets mis bij het aanvragen, controleer het formulier en probeer het nog eens.


Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vul eerst uw postcode en huisnummer in.

Woont u buiten Nederland? Neem dan contact met ons op.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).
Minimaal 6 karakters.De brochure

Elk object in het aanbod van Klaver Agrarisch Vastgoed beschikt over een kleurrijke complete brochure met prachtige foto’s en details van het object.

Deze brochure geeft u slechts een impressie. Om een juist beeld te vormen adviseren wij u contact met ons op te nemen voor het maken van een bezichtigingsafspraak.

Bezichtiging plannen

Vul onderstaand formulier in om vrijblijvend een afspraak te maken voor bezichtiging of maak een afspraak via WhatsApp 06 146 319 31. Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Er ging iets mis bij het verzenden, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Een van onze medewerkers zal contact met u opnemen om de afspraak te bevestigen of om een ander tijdstip af te spreken.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).
Minimaal 6 karakters.Plattegrond


Op de kaart

Neem contact op