€ 850.000 k.k.Hofland 6
te Obdam


Klaver Agrarisch Vastgoed biedt aan; een agrarisch erf met ruime loodsen. De ruimtes zijn tevens ingericht met warmte-/koelcellen. Het te verkopen agrarisch bouwvlak is circa 10.000m². Hiervan is circa 3.500m² in gebruik. De omliggende cultuurgrond van ruim 4 hectare wordt optioneel aangeboden.
De gemeente Koggenland heeft toestemming verleend om op het bouwvlak een bedrijfswoning te realiseren op basis van de huidige agrarische bestemming en bedrijfsvoering.
Kortom, een agrarische locatie gelegen in het buitengebied van Obdam waarbij een vrijstaande woning naar eigen invulling tot de mogelijkheden behoort.

Bekijk online de brochure of vraag deze aan via ons kantoor voor meer informatie.

LOODS 1 met kantineruimte
Bouwjaar: circa 1973, dak vernieuwd in 2020. Beplating achterzijde vernieuwd in 2023.
Afmetingen (bvo): circa 13 x 24m = 312m². Goothoogte 3,5m, nokhoogte 5,9m.
Bouwaard: op poeren gefundeerd, betonvloer, stalen spanten met houten gordingen, gevels bekleed met damwandprofielplaten en aan binnenzijde dupanelplaten en houten betimmering, zadeldak voorzien van cementplaten, dupanelplaten en 60 stuks zonnepanelen.
Indeling: werkruimte met kantoor, handbediende overheaddeur met loopdeur, meterkast, warmtecel (circa 65m² met openslaande deur) en koelcel (circa 65m² met schuifdeur en condensor). Loopdeur naar kantine/keuken (van 3,5 x 6m) met losse apparatuur, toiletruimte.
Isolatie: gevel- en dakisolatie.
Voorzieningen: water, elektra, verlichting en septictank. Heaterverwarming in de werkruimte en kantine/keuken voorzien van gevelkachel.
Bijzonderheden: koudemiddel R407C.

LOODS 2 met ketelhuis
Bouwjaar: circa 1976. Beplating achterzijde vernieuwd in 2023.
Afmetingen (bvo): circa 13 x 24m = 312m². Goothoogte 3,5m, nokhoogte 5,9m.
Bouwaard: ringfundering, betonvloer, stalen spanten met houten gordingen, gevels buitenzijde bekleed met damwandprofielplaten en aan binnenzijde dupanelplaten en houten betimmering, zadeldak voorzien van asbestcementplaten en dupanelplaten.
Indeling: werkruimte met overheaddeur en doorgangen middels schuifdeuren naar loods 1 en 3, ketelhuis voorzien van atmosferische ketel (Buderus, 2000, 120 kW). 
Isolatie: gevel- en dakisolatie.
Voorzieningen: gas, water, elektra en led-verlichting. Werkruimte verwarmd middels heater.

LOODS 3 met cel
Bouwjaar: circa 2002.
Afmetingen (bvo): circa 20 x 24m = 480m². Goothoogte 5,3m, nokhoogte 9m.
Bouwaard: ringfundering, betonvloer, stalen spanten met houten gordingen, gevels bekleed met damwandprofielplaten en dupanelplaten, zadeldak voorzien van cementplaten, dupanelplaten, lichtstraat en 60 stuks zonnepanelen.
Indeling: werkschuur met overheaddeur (elektrisch) en loopdeur. Grote warmte-/koelcel aanwezig (circa 81m² met 3 schuifdeuren).
Isolatie: gevel- en dakisolatie. Gedeeltelijk vloerisolatie.
Voorzieningen: water, elektra, krachtstroom en verlichting. Verwarming middels Buderus ketel.
Bijzonderheden: koudemiddel R407C.

Erfverharding en overige
Het erf is ontsloten middels een brede dam naar de openbare weg. Tevens handbediend stalen hekwerk aanwezig. Op het erf is circa 1.000 m² betonverharding aanwezig, welke deels is voorzien van stelconplaten. Voldoende ruimte voor fustopslag.

Cultuurgrond (optioneel)
Oppervlakte: circa 4ha. 23a. 10ca. (exclusief ondergrond erf 10.000m²)
Kadastraal bekend: Obdam, sectie E, nummer 1851 gedeeltelijk.
Grondsoort: kalkrijke leek-/woudeerdgronden; zavel en kalkrijke leek-/woudeerdgronden; klei (bron: bodemkaart Nederland).
Afslibbaarheid: 27,5 % Organische stof: 2,3 % (bron: bemestingswijzer Eurofins Agro, datum monstername 29 januari 2021).
Kwaliteit: goed. Sinds 15 jaar in gebruik voor pioenenteelt, jongste aanplant is 3 jaar oud. Overige grond is in gebruik als gras(stroken).
Teeltplan: 2018 t/m 2023 vaste planten (pioenen) en grasland (bron: website Boer&Bunder).
Ontsluiting: middels strokenpad/grasstrook en erf naar de openbare weg.
Ontwatering: 5 drains naar achtersloot, aangelegd in 2018. Tevens drainage om de 15 meter aanwezig, echter dienen deze te worden vervangen.
Lasten: reguliere lasten.

OVERIGE INFORMATIE
Bestemmingsplan:
- agrarisch, waarde-archeologie 5, bouwvlak. Bestemmingsplan Landelijk Gebied, vastgesteld d.d. 27 juli 2013;
- waarde-archeologie 5. Bestemmingsplan landelijk gebied 2017, vastgesteld d.d. 14 mei 2018; Beide vastgesteld door de raad van de gemeente Koggenland. Datum van raadpleging 17 augustus 2023 (bron: website Ruimtelijke Plannen).

Omgevingsverordening NH2020: vastgesteld d.d. 10 juli 2023; grondgebied Provincie Noord-Holland, agrarische bedrijven, bodemsanering, datacenters uitgesloten, landelijk gebied, Noord-Holland Noord-landelijk gebied, ontgrondingen, peilbesluit, grondbewerkingen voor permanente bollenteelt uitgesloten, regionale verdringingsreeks regio IJsselmeergebied. Datum van raadpleging 17 augustus 2023.

Erfdienstbaarheden: niet bekend.

Zakelijke rechten: niet bekend.

Technische aansluitingen: bronpomp aanwezig achter de loods. Capaciteit van 10m³ per uur.

Zonnepanelen: 120 stuks geplaatst in april 2020 met een capaciteit van 42.000 kW, 2 omvormers (Solar Edge) en levering aan het net.

Milieuwetgeving: vallend onder het Activiteitenbesluit (bron: ODNHN).

Bijzonderheden:
- Bij gesplitst gebruik van het erf en cultuurgrond wordt de bronpomp middels een kwalitatieve verplichting vastgelegd.
- Het perceel dient kadastraal ingemeten te worden (zie luchtfoto). Kosten hiervan komen voor rekening koper. Over-/ondermaat wordt verrekend; zo mogelijk bij de juridische levering, via de afrekening van de notaris. Eventuele erfafscheiding in overleg.

Bijzonderheden cultuurgrond:
- Uit de perceelsregistratie van Mijn RVO blijkt dat er geen sprake is van blijvend grasland, datum van raadpleging 17 augustus 2023. (bron: website RVO).
- Jachtrecht verhuurd aan derden.
- Er wordt een nabetalingsclausule opgelegd aan koper ingeval van bestemmingswijziging, dan wel bij verkoop voor ontwikkelingsdoeleinden. Gedurende de eerste 15 jaar na juridische levering bedingt verkoper 50 % van de (meer)waarde van de grond (WEV), ten opzichte van de op dat moment geldende agrarische marktwaarde (WEVAB). Na deze periode van 15 jaar wordt het recht op nabetaling voor verkoper jaarlijks met 10 % afgebouwd. Na 20 jaar vervalt aldus het recht op een eventuele nabetaling. Dit recht wordt in een kwalitatieve verplichting en/of kettingbeding vastgelegd.

Vraagprijs: € 850.000,00 kosten koper.

Aanvaarding: in overleg.


Brochure aanvragen

Vul onderstaand formulier in om vrijblijvend de brochure te downloaden of per post te ontvangen. Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Er ging iets mis bij het aanvragen, controleer het formulier en probeer het nog eens.


Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vul eerst uw postcode en huisnummer in.

Woont u buiten Nederland? Neem dan contact met ons op.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).De brochure

Elk object in het aanbod van Klaver Agrarisch Vastgoed beschikt over een kleurrijke complete brochure met prachtige foto’s en details van het object.

Deze brochure geeft u slechts een impressie. Om een juist beeld te vormen adviseren wij u contact met ons op te nemen voor het maken van een bezichtigingsafspraak.

Bezichtiging plannen

Vul onderstaand formulier in om vrijblijvend een afspraak te maken voor bezichtiging. Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Er ging iets mis bij het verzenden, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Een van onze medewerkers zal contact met u opnemen om de afspraak te bevestigen of om een ander tijdstip af te spreken.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).Op de kaart

Hofland 6, Obdam - Foto 1Hofland 6, Obdam - Foto 2Hofland 6, Obdam - Foto 3Hofland 6, Obdam - Foto 4Hofland 6, Obdam - Foto 5Hofland 6, Obdam - Foto 6Hofland 6, Obdam - Foto 7

Neem contact op

Klaver Agrarisch Vastgoed

Telefoon
0226 414 008

E-mail
info@klaveragrarischvastgoed.nl

Bezoekadres / Postadres
Trambaan 12 1733 AX Nieuwe Niedorp

KvK-nummer / BTW-nummer
36049346 / NL80.57.00.924 B.01

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Foto kantoor - Klaver Agrarisch Vastgoed