vraagprijs op aanvraagWaardpolderhoofdweg 26
te Wieringerwaard


Klaver Agrarisch Vastgoed biedt een zeer goed onderhouden akkerbouwbedrijf aan met een ruime huiskavel.

Op het erf van ruim 1,2 hectare staat een sfeervolle jaren ‘30 bedrijfswoning met onder andere glas-in-lood elementen. De achtergelegen stolpboerderij dateert uit 1859 en is in gebruik voor opslag. Vlakbij de woning staat een schuur met garage uit 2013 waar de auto etc. kan worden geparkeerd.

De aardappelbewaring met sorteerinstallatie en opzaklijn zijn in de achterliggende loodsen gesitueerd. Hierbij is ruimte voor totaal 800 kisten voor de droogwand. Dit is inclusief een koelcel voor 220 kisten. En een loods uit 2000 met langsbeluchting voor circa 1000 kisten.
Tevens zijn er gebouwen aanwezig voor machineberging en overige bergruimte. Behalve de stolpboerderij zijn alle gebouwen volledig onderheid. De bedrijfsopstallen zijn van degelijke kwaliteit en praktisch ingericht.

Middels een breed kavelpad is de huiskavel van circa 57 hectare ontsloten. De gronden zijn onderverdeeld in drie kavels en zijn gedraineerd om de 10 meter. De kleigrond is voor diverse teelten geschikt. De windturbine op de kavel behoort niet tot het bedrijf.

De grond is uit te breiden met ruim 20 hectare nabij gelegen cultuurgrond. Zie op onze site Havenweg te Kolhorn.

Download de brochure of vraag deze bij ons aan. Tevens kunt u op onze site aanvullende informatie inzien (film, plattegronden, energielabel, bestemmingsplan, kadastrale informatie).

BEDRIJFSWONING MET STOLPBOERDERIJ
Bouwjaar: 1938 woning en 1859 stolpboerderij waarvan het dak is vernieuwd.
Gebruiksoppervlakte woongedeelte: circa 226 m².
Oppervlakte bedrijfsgedeelte (nvo): circa 490 m².
Indeling woongedeelte: Begane grond: trapje naar entree met terrazzo hal voorzien van glas-in-lood ramen evenals op de overloop. Toilet met fonteintje. Kantoor met bergkast. Woonkamer met rookkanaal. Keuken met L-vormige opstelling en voorzien van inductiekookplaat, oven, afzuigkap, dubbele gootsteen, vaatwasser en losstaande koelkast. Deur naar kelderruimte. Hal met douchecel en trapje naar bijkeuken met bergkast, CV-opstelling, wasmachine-/drogeraansluitingen en deur naar terras. Biljartkamer met tuindeuren en toegang tot bedrijfsgedeelte. De hal, bijkeuken en biljartkamer zijn in de stolpboerderij gesitueerd. 1e verdieping: overloop, vide. Slaapkamer 1. Slaapkamer 2 met bergkast, slaapkamer 3 met bergkast en toegang tot een balkon. Badkamer geplaatst in de jaren ‘80 en voorzien van ligbad, douche, wastafel en toilet. Deur naar berging met dakraampje en trapopgang naar 2e verdieping. 2e verdieping: middels trapopgang toegang tot bergruimte dakramen. Indeling bedrijfsgedeelte: bergruimtes met werkplaats, houten zolder, diverse loopdeuren en openslaande deuren.
Energielabel: definitief label F. Datum van registratie 28 augustus 2023 en geldig tot 5 september 2023.
Voorzieningen: gas (CV-ketel Intergas), water, elektra, IBA-septictank en kabel. Badkamer en keuken voorzien van vloerverwarming. Elektra van de stolpboerderij is in 2022 vernieuwd.
Bijzonderheden:
- De zijgevel van de stolpboerderij is in zeer slechte staat en betonvloer is daar verzakt. De zijmuur dient inclusief fundering vervangen te worden.
- Lekkage bij schoorsteen.

BEWAARLOODS MET SORTEERRUIMTE
Bouwjaar: 1979.
Afmetingen (bvo): circa 35,7 x 24,5 m = 875 m². Goothoogte: circa 6,35 m. Nokhoogte: circa 11 m.
Bouwaard: industriële bouw, onderheid, betonvloer met stalen spanten en houten gordingen. Gevels zijn voorzien van damwandprofielplaten en luchtinlaten. Dak voorzien van stalen profielplaten en luchtuitlaat.
Indeling: toegang middels geïsoleerde schuifdeur naar sorteerruimte met installatie en open verbinding met verwerkingsloods. Tevens droogwand aanwezig van 2 rijen en 5 kisten hoog. Schuifdeur naar kistenbewaring met droogwanden en ruimte voor totaal 800 kisten. Inclusief een cel voor 220 kisten met droogwand en mechanische koeling (koudemiddel R 407c). Doorgang middels overheaddeur naar naastgelegen bewaarloods.
Bijzonderheden: lekkage aanheling tussen sorteer- en verwerkingsloods.
BEWAARLOODS MET VENTILATIE
Bouwjaar: 2000.
Afmetingen (bvo): circa 35,23 x 25 m = 880,75 m². Goothoogte: circa 5,73 m. Nokhoogte: circa 11 m.
Bouwaard: industriële bouw, onderheid, betonvloer met stalen spanten en gordingen. Dak en gevels zijn voorzien van sandwichpanelen. In gevel luchtinlaten aanwezig. Loods is tegen naastgelegen loods gebouwd.
Indeling: ruimte waar 1000 kisten middels langsbeluchting kunnen worden opgeslagen. Doorgang naar naastgelegen loods middels overheaddeur. Loopdeur aan buitenzijde.
VERWERKINGSLOODS
Bouwjaar: 1996.
Afmetingen (bvo): circa 317,50 m². Goothoogte: circa 7,00 m. Nokhoogte: circa 10,50 m.
Bouwaard: industriële bouw, onderheid, betonvloer met gegalvaniseerde spanten en stalen gordingen. Dak en gevels zijn voorzien van sandwichpanelen. Nieuwe lichtplaten (2022).
Indeling: open ruimte met opzaklijn en stapelaar (De Lignie, 1996). Deze loods staat deels in open verbinding met de sorteerschuur. Toegang van buitenaf middels elektrische overheaddeur van 4,5 m hoog en 4 m breed.
MACHINEBERGING
Bouwjaar: 2009.
Afmetingen (bvo): circa 20 x 15 m = 300 m². Goothoogte: circa 6,75 m. Nokhoogte: circa 9,20 m.
Bouwaard: industriële bouw, onderheid, betonvloer met stalen spanten en houten gordingen. Dak en gevels zijn voorzien van sandwichpanelen. Brandwerende binnenbeplating aan de zijde van de naastgelegen loods. Dak tevens voorzien van lichtplaten.
Indeling: open ruimte. Toegang middels drie elektrische overheaddeuren van 4,5 m hoog en 5 m breed en een loopdeur.
LOODS MET GARAGE EN BERGRUIMTE
Bouwjaar: 2013.
Afmetingen (bvo): circa 25 x 10 m = 250 m². Goothoogte: circa 4,20 m. Nokhoogte: circa 5,80 m.
Bouwaard: industriële bouw, onderheid, betonvloer met gegalvaniseerde spanten en houten gordingen. Gevels grotendeels met sponingsdelen van keralit en topgevels voorzien van damwandprofielplaten. Kunststofkozijnen. Dak met stalen profielplaten en lichtplaten.
Indeling: voorste ruimte (5,10 m) in gebruik als garage met elektrische segmentdeur en loopdeur. Hier is een houten zolderverdieping aanwezig. Achterste ruimte in gebruik als machineberging met dieseltank, loopdeur en elektrische overheaddeur van 4 m hoog en 4,5 m breed.
ERFVERHARDING EN OVERIGE ZAKEN
Middels een brede dam is het erf ontsloten naar de openbare weg. Deze dam is in 2022 vernieuwd met nieuwe duiker en voorzien van asfalt. De totale oppervlakte van het erf/bouwvlak bedraagt 12.600 m². Hiervan behoort 1.760 m² tot de bedrijfswoning. Achter de loodsen is een gedeelte ingericht als moestuin. Het erf is ruim voor landbouw- en groot verkeer en grotendeels voorzien van betonplaten, gestort beton en asfalt met een totale grootte van 2.800 m². Een gedeelte van de verharding naast de voorliggende werktuigenberging is licht verzakt. Hier zijn ook enkele betonnen keerwanden geplaatst. Op het erf zijn losse containers aanwezig. De voorste is in gebruik als kantine en de andere is voor opslag van gewasbeschermingsmiddelen. Beide containers worden ter overname aangeboden.
CULTUURGROND
Oppervlakte: circa 57 ha. 27 a. 50 ca. (exclusief ondergrond erf/bouwvlak). Hiervan is de kadastrale oppervlakte van de noordelijke kavel circa 19 ha. 24 a. 70 ca. groot.
Kadastraal bekend: gemeente Anna Paulowna, sectie O, nummers 2736 gedeeltelijk, 2738, 2780 en 2825.
Grondsoort: kalkrijke poldervaaggronden; lichte klei, profielverloop 5. Kalkrijke poldervaaggronden; klei, profielverloop 3, of 3 en 4, of 4. Klein gedeelte kakrijke drechtvaaggronden; klei, profielverloop 1 (bron: bodemkaart Nederland).
Afslibbaarheid: tussen de 35 en 45 %. Nabij het molenpad zit een zwaardere strook van circa 60% (bron: eigenaar). Organische stof: tussen de 3,2 en 3,9 % (bron: bemestingswijzers Eurofins, datum monsternames 2021 en 2022).
AM-vrijverklaring: aanwezig. De kavel waar nu aardappelen op staan wordt na de oogst bemonsterd. Overige afgegeven op 9 april 2021, 5 april 2022 en 6 april 2023 (bron: afschriften NAK).
Teeltplan: 2018 t/m heden afwisseling met pootaardappelen, tarwe en suikerbieten en karwijzaad (bron: website Boer & Bunder).
Ontsluiting: middels erf en dam naar de openbare weg, te weten Waardpolderhoofdweg.
Het kavelpad bestaat uit beton en asfalt met een lengte van circa 675 m en 4 m breed. Dit pad wordt tevens (middels een recht van overpad) gebruikt ten behoeve van het achterliggende windmolenpark.
Ontwatering: drainage om de circa 10 m. De noordelijkste kavel is in 2010 opnieuw gedraineerd. Middelste kavel is achterin tussengedraineerd in 2022. Bij de zuidelijkste kavel is het middendeel in 2016/2017 opnieuw gedraineerd. Bij deze kavel loopt tevens een hoofddrain van voor naar achter. Van de overige gedraineerde gronden is het jaartal van aanleg onbekend (bron: eigenaar).

OVERIGE INFORMATIE
Bestemmingsplan: agrarische doeleinden I, bouwvlak en dubbelbestemmingen nationale leidingenstrook, archeologisch waardevol gebied I en III. Bestemmingsplan Buitengebied 2006, vastgesteld d.d. 19 januari 2009 door de raad van de gemeente Anna Paulowna en goedgekeurd door de provincie d.d. 11 augustus 2009. Datum van raadplegen 7 augustus 2023 (bron: website Ruimtelijke Plannen).
Zakelijke rechten: zie brochure.
Nutsvoorzieningen: 3 x 80 A aansluiting. In het voorjaar van 2022 is de elektra goedgekeurd.
Bepalingen met betrekking tot windmolen: zie brochure.
Bijzonderheden:
- 1435 ledenleveringsbewijzen (LLB’s) ter overname. Middels Cosun.
- De ouderdomsclausule is van toepassing.
- Jachtrecht verhuurd aan derden.
Lasten: reguliere lasten van toepassing.
Vraagprijs: op aanvraag beschikbaar.
Aanvaarding: in overleg.


Brochure aanvragen

Vul onderstaand formulier in om vrijblijvend de brochure te downloaden of per post te ontvangen. Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Er ging iets mis bij het aanvragen, controleer het formulier en probeer het nog eens.


Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vul eerst uw postcode en huisnummer in.

Woont u buiten Nederland? Neem dan contact met ons op.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).De brochure

Elk object in het aanbod van Klaver Agrarisch Vastgoed beschikt over een kleurrijke complete brochure met prachtige foto’s en details van het object.

Deze brochure geeft u slechts een impressie. Om een juist beeld te vormen adviseren wij u contact met ons op te nemen voor het maken van een bezichtigingsafspraak.

Bezichtiging plannen

Vul onderstaand formulier in om vrijblijvend een afspraak te maken voor bezichtiging. Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Er ging iets mis bij het verzenden, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Een van onze medewerkers zal contact met u opnemen om de afspraak te bevestigen of om een ander tijdstip af te spreken.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).Video


Plattegrond


Op de kaart

Waardpolderhoofdweg 26, Wieringerwaard - Foto 1Waardpolderhoofdweg 26, Wieringerwaard - Foto 2Waardpolderhoofdweg 26, Wieringerwaard - Foto 3Waardpolderhoofdweg 26, Wieringerwaard - Foto 4Waardpolderhoofdweg 26, Wieringerwaard - Foto 5Waardpolderhoofdweg 26, Wieringerwaard - Foto 6Waardpolderhoofdweg 26, Wieringerwaard - Foto 7Waardpolderhoofdweg 26, Wieringerwaard - Foto 8Waardpolderhoofdweg 26, Wieringerwaard - Foto 9Waardpolderhoofdweg 26, Wieringerwaard - Foto 10Waardpolderhoofdweg 26, Wieringerwaard - Foto 11Waardpolderhoofdweg 26, Wieringerwaard - Foto 12Waardpolderhoofdweg 26, Wieringerwaard - Foto 13Waardpolderhoofdweg 26, Wieringerwaard - Foto 14Waardpolderhoofdweg 26, Wieringerwaard - Foto 15Waardpolderhoofdweg 26, Wieringerwaard - Foto 16Waardpolderhoofdweg 26, Wieringerwaard - Foto 17Waardpolderhoofdweg 26, Wieringerwaard - Foto 18Waardpolderhoofdweg 26, Wieringerwaard - Foto 19Waardpolderhoofdweg 26, Wieringerwaard - Foto 20Waardpolderhoofdweg 26, Wieringerwaard - Foto 21Waardpolderhoofdweg 26, Wieringerwaard - Foto 22Waardpolderhoofdweg 26, Wieringerwaard - Foto 23Waardpolderhoofdweg 26, Wieringerwaard - Foto 24Waardpolderhoofdweg 26, Wieringerwaard - Foto 25Waardpolderhoofdweg 26, Wieringerwaard - Foto 26

Neem contact op

Klaver Agrarisch Vastgoed

Telefoon
0226 414 008

E-mail
info@klaveragrarischvastgoed.nl

Bezoekadres / Postadres
Trambaan 12 1733 AX Nieuwe Niedorp

KvK-nummer / BTW-nummer
36049346 / NL80.57.00.924 B.01

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Foto kantoor - Klaver Agrarisch Vastgoed