verkochtMieldijk 19
te Barsingerhorn

Overige objecten (1 ha, 81 a, 25 ca) | Status: Verkocht | Oppervlakte totaal: 1 hectare, 81 are, 25 centiare | Soort grond:


Omschrijving

MIELDIJK 19 - BARSINGERHORN

COMPLEET MELKSCHAPENBEDRIJF

Klaver Agrarisch Vastgoed biedt u namens opdrachtgever een agrarische locatie aan waar momenteel schapen worden gemolken. Het object bestaat uit een agrarisch erf met vrijstaande bedrijfswoning met garage, ligboxenstal, stal en wagenloods gelegen op totaal ruim 1,8 hectare te Barsingerhorn. Voor de ligboxenstal is een vergunning aanwezig voor 35 stuks jongvee en in de stal mogen 250 melkschapen gehouden worden.

Het object leent zich tevens goed voor professionele schapen- of geitenhouderij, hobbymatig gebruik in de veehouderij of andere functies. Informeer hiervoor bij de gemeente.

BEDRIJFSWONING
De woning (12,5 x 8 meter) is in 1972 gebouwd en in 2018 gerestyled. De inhoud bedraagt circa 540m³. De begane grondvloer is beton, verdiepingsvloer hout. De indeling op de begane grond betreft een kamer met veel daglicht, sfeervol balkenplafond en openslaande deuren, een open keuken, bijkeuken, hal, slaapkamer toilet en badkamer met dubbele wastafel, toilet, douche, designradiator en vloerverwarming.

De eerste etage heeft een overloop en twee ruime slaapkamers waarvan één met wastafel en openslaande deuren. Via de bijkeuken is een ruime garage bereikbaar. 

De woning is grotendeels geïsoleerd. De elektra- en waterleidingen zijn grotendeels vernieuwd evenals een deel van de CV-leidingen. De keuken, badkamer en hal naar de slaapkamer op de begane grond is voorzien van LED-verlichting.  

STAL
Naast de woning staat een stal van 25 x 15 meter welke in 1972 is gebouwd. De gevels bestaan uit hout en zijn bekleed met damwandplaten. De kap is asbest gedekt. De stal heeft een vrije overspanning en is uitstekend geschikt voor alle vormen van opslag. Tevens is de stal voorzien van LED-verlichting.

LIGBOXENSTAL
De ligboxenstal is gebouwd in 1994 en uitgebreid in 1998 en 2003. De totale oppervlakte bedraagt ruim 1.000m2. Het linkerdeel is van oorsprong een twee rijïge ligboxenstal waarvan de roosters zijn opgestort waardoor een vlakke vloer is ontstaan. Het rechterdeel is in gebruik als jongveehuisvesting. De totale mestopslag bedraagt circa 1.400m3. Tevens is een omgebouwde melkstal aanwezig, een machinekamer en een tanklokaal. De ligboxenstal is ontsloten via een extra toegangsdam. Ook is de ligboxenstal voorzien van LED-verlichting.

WAGENLOODS
Naast de inrit naar de woning staat ene in 1983 gebouwde werktuigenschuur van 10 x 8 meter. De gevels zijn voorzien van damwandprofielplaten en het dak bestaat uit asbesthoudende cementplaten.

ERFVERHARDING, OVERIGE
Het erf heeft een oppervlakte van 10.000m² en heeft twee inritten naar de Mieldijk.
Op het ligt circa 1.000m² erfverharding en er zijn drie kuilplaten aanwezig. Er staat een krachtvoersilo, een kunstmestsilo en er is opslag voor vaste mest aanwezig.

CULTUURGROND
Achter het erf ligt totaal circa 0,81 hectare cultuurgrond welke is ontsloten via het erf. De grond is gedraineerd en biedt goede mogelijkheden voor hobbymatige veehouderij.

OVERIGE INFORMATIE

Bestemmingsplan:
Agrarisch met waarden (artikel 3), waarde – archeologie 4 (artikel 24), waarde – bescherm dorpsgezicht (artikel 28), waarde – vergraven archeologie 4 (artikel 29). Bestemmingsplan Buitengebied voormalige gemeente Niedorp,
vastgesteld d.d. 1 oktober 2013 door de raad van de gemeente Hollands Kroon, datum van raadpleging (bron: Ruimtelijke Plannen).

Milieuwetgeving:
Activiteitenbesluit: type B (niet vergunningsplichtig, wel meldingsplichtig). Er is goedkeuring voor het houden van
250 melkschapen en 35 stuks jongvee (bron: opdrachtgever).

Vraagprijs: op aanvraag beschikbaar.

Aanvaarding: in overleg.

Voor meer informatie download de uitgebreide brochure of neem contact op met ons kantoor.


Op de kaart

Neem contact op