vraagprijs op aanvraagKlaassen en Evendijk 4
te Bergen (nh)


Klaver Agrarisch Vastgoed biedt een jong en compleet melkveebedrijf aan met paardenfaciliteiten en totaal 74 hectare. Het bedrijf is gelegen in het buitengebied van Bergen.

Middels twee brede ontsluitingsdammen is het bedrijfserf van circa 8.500m² bereikbaar. Aan de voorzijde is de riante verzorgde woonstolp uit 2002 gelegen. De woning heeft een inhoud van circa 1.300m³ en een ruime tuin met terras op circa 1.500m² ondergrond.

Nabij de woning zijn twee ligboxenstallen te vinden en een werktuigenberging (circa 30 x 50m) met paardenstalling. De eerste ligboxstal is in 2003 gebouwd welke plek heeft voor 128 GVE en 30 JVE met een melkstal van 2 x 10 (70 graden). In 2017 is er een ligboxenstal gebouwd welke plek heeft voor 121 GVE met 2 DeLaval AMS melkrobots en luchtwasser. Tevens is er in 2017 een melksilo geplaatst van 20.000 liter. Op het dak van de tweede ligboxenstal zijn 256 zonnepanelen aanwezig.

Het bedrijf is ook uitermate geschikt voor het houden van paarden, aangezien in de werktuigenberging 27 paardenboxen aanwezig zijn. Tevens beschikt de ruimte over een zadelkamer en wasplaats. Een rijbak, paddocks en weilanden maakt het geheel compleet.

Voor de voervoorraad zijn er diverse kuilplaten, krachtvoersilo’s, kunstmestsilo’s en sleufsilo’s aanwezig.

De huiskavel is ruim 51 hectare en voorzien van verhard kavelpad. Aan de overzijde van het bedrijf is een veldkavel van ruim 14 hectare. En tevens is er een veldkavel van ruim 9 hectare gelegen aan de Kogendijk. Alle kavels zijn goed ontsloten naar de openbare weg.

BEDRIJFSWONING
Bouwjaar: 2002.
Afmetingen: gebruikersoppervlakte 366m².

Indeling
Begane grond: entree, hal met trapopgang naar 1e verdieping en meterkast. Schuifdeuren naar ruime hal met bergkast, toilet met fonteintje, kantoor-/speelkamer, doorgangen naar berging, bijkeuken en naar woonkamer v.v. tuindeuren, sfeervolle speksteenkachel en open keuken met L-vormige keukenopstelling en kastenwand (2003) v.v. keramische kookplaat, afzuigkap, dubbele wasbak, oven, magnetron, vaatwasser, doorgang naar bijkeuken met deur en trap naar kelder (2,6 x 4,6m), keukenblok, wasmachine- en drogeraansluiting en doorgang naar berging en aanbouw. Tevens vanuit bijkeuken toegang tot de tuin met terras v.v. windscherm en tuinhuisje.
1e verdieping: overloop met vide, dakraam, bergkast, kast met CV-opstelling, toilet met fonteintje, slaapkamer 1 met twee dakramen, slaapkamer 2 met dakraam en dakkapel, (slaap)kamer 3 met dakraam en dakkapel en keukenopstelling. Kastenwand met kookeiland v.v. diverse inbouwapparatuur. Tevens open doorgang naar slaapkamer 2 aanwezig. Slaapkamer 4 met twee dakramen, badkamer met ruim ligbad, douche, wastafelmeubel en dakraam. Vanuit de overloop trapopgang naar de 2e verdieping.
2e verdieping: bergzolder met dakraam.

Voorzieningen: water, elektra, schotel, verwarming middels aardwarmte met warmtewisselaar (2018 vernieuwd), begane grond en 1e verdieping v.v. vloerverwarming.

Aanbouw: circa 2,5 x 5,5m. In gebruik als doorgang tussen woning en ligboxenstal.

LIGBOXENSTAL (LINKS)
Bouwjaar: 2003.
Afmetingen (bvo): 23,35 x 70m = 1.631m², goothoogte 2,33m, nokhoogte 7m.

Bouwaard: industriële bouw, fundering v.v. betonplaat, geheel onderkelderd, betonvloer met roosters, gegalvaniseerde spanten met houten gordingen, spouwmuur, zijgevels met windbreekgaas en rolgordijn (handmatig), topgevels v.v.  damwandprofielplaten, dak v.v. cementplaten lichtplaten en beluchtingsnok.

Indeling: stal geheel onderkelderd (circa 3.000m³ mestopslag) met afkalfstanden, 2 + 1 rijig (100 + 28 GVE en 30 JVE boxen) v.v. voerhekken en gedeeltelijk keerbuizen, 2 grote schuifdeuren en 2 kleine schuifdeuren. Middels loopdeur en schuifdeur toegang tot hygiënesluis met bergkast, toilet, meterkast en ondergrondse machineruimte. Voormalig tanklokaal, melkstal 2 x 10 (70 graden) v.v. automatische afname en voerboxen.

LIGBOXENSTAL (RECHTS)
Bouwjaar: 2017.
Afmetingen (bvo): 20 x 55m = 1.100m², goothoogte ca. 4m, nokhoogte ca. 10m.

Bouwaard: industriële bouw, niet onderheid, geheel onderkelderd, betonvloer met roosters, gegalvaniseerde spanten met houten gordingen, gevels v.v. prefab metselwerk, zijgevel tevens met lumitherm ventilatiesysteem (elektromotor, handbediend),
topgevels v.v. damwandprofielplaten, dak v.v. sandwichpanelen en lichtnok.

Indeling: stal geheel onderkelderd (circa 2.000m³ mestopslag), 3 + 0 rijig (121 GVE) ligboxen met topcovermatten en polystof ondermat, knieboom en golfschoftboom, RVS drinkbakken, rondpompsysteem, zelfsluitende voerhekken, tussenhekken, luchtwasser (118,25m3 per uur) met spuitsilo en frequente regelaar. Ingang doormiddel van 2 overheaddeuren (elk 4,5 x 4,2m).
Aanbouw voorzijde (4 x 13,34m) ten behoeve van 2 DeLaval AMS melkrobots en voorzieningen. 
Buiten de stal staat de melksilo 20.000 liter, bouwjaar 2017.

WERKTUIGENBERGING/PAARDENSTALLING
Bouwjaar: 2003.
Afmetingen (bvo): 30,24 x 50,4m = 1.524m², goothoogte 4m, nokhoogte 10m.

Bouwaard: industriële bouw, onderheide betonnen ringfundering, vloer v.v. betonplaten, gegalvaniseerde spanten met houten gordingen, gevels v.v. betonnen borstwering en wanden met damwandprofielplaten, dak v.v. cement- en lichtplaten.

Indeling: ingang door middel van 2 grote overheaddeuren en diverse rol-, schuif- en loopdeuren. Ruimte is in gebruik als werktuigenberging/opslag en paardenstalling. De 27 paardenboxen zijn 3 x 3m met waterbak. De boxen zijn demonteerbaar en beschikken over een uitmestsysteem, waarbij de tussenwanden worden weg geklapt. Tevens is er een wasplaats en zadelkamer aanwezig.

ERFVERHARDING EN OVERIGE
Het erf is ontsloten naar de openbare weg middels 2 inritten. De tweede inrit met breed toegangspad naar de achterzijde van het bedrijf, is in de zomer van 2020 voorzien van asfalt. Tevens is er op het erf betonverharding aanwezig, circa 2.000m².
- 4 sleufsilo’s: variërend tussen de 6 en 10m breed en 40m lang. Hoogtes 1,50-2m.
- Paardrijbak: 20 x 40m v.v. zandbodem met drainage, houten omheining en verlichting. Tevens zijn er paddocks aanwezig.
HUISKAVEL
Oppervlakte: circa 51ha. 02a. 30ca. (exclusief 1 hectare ondergrond erf).
Grondsoort: knippige poldervaaggronden: klei profielverloop 3, kalkrijke poldervaaggronden; lichte profielverloop 5 (bron: NVM Geografische Informatie).
Afslibbaarheid: circa 30 – 40 % (bron: opdrachtgever).
Organische stof: circa 11 – 14 % (bron: Eurofins, d.d. 12 februari 2018).
Teeltplan: 2010 t/m 2020 grasland en maïs, datum van raadpleging 17 september 2020 (bron: website Boer&Bunder).
Ontsluiting: middels kavelpad (121 x 4m) en diverse dammen.
Ontwatering: greppelland en gedraineerd. De percelen welke zuidoostelijk zijn gelegen zijn gedraineerd om de 10m, 2011 aangelegd (circa 10 hectare).

VELDKAVEL OVERZIJDE BEDRIJF
Oppervlakte: 14ha. 55a. 10ca.
Afslibbaarheid: circa 30 % (bron opdrachtgever).
Organische stof: circa 12 % (bron Eurofins d.d. 12 februari 2018).
Ontsluiting: middels diverse dammen.
Ontwatering: polderpeil en greppelland.

VELDKAVEL KOGENDIJK
Oppervlakte: 9ha. 30a. 90ca.
Ontsluiting: middels 1 dam naar openbare weg.
Ontwatering: greppelland, natuurlijke afwatering.
Bijzonderheden: het perceel is onderdeel van een groter perceel waarvan het resterende deel om niet wordt gebruikt.

OVERIGE INFORMATIE
Bestemmingsplan:
- Bestemmingsplan Klaassen- en Evendijk 4 en huiskavel: Agrarisch landschapsbehoud, bouwvlak, leiding–gas–1, leiding–gas–2, water.
- Bestemmingsplan veldkavel overkant: Agrarisch landschapsbehoud, leiding–gas-1, leiding–gas–2, water.
- Bestemmingsplan veldkavel Kogendijk: Agrarisch landschapsbehoud, leiding–gas–1, leiding–gas–2, water.
Allen Bestemmingsplan Landelijk gebied noord, vastgesteld door de raad van de gemeente Bergen d.d. 8 december 2009. Datum van raadpleging bestemmingsplannen 7 september 2020. (bron: website Ruimtelijke Plannen)

Milieuwetgeving: het bedrijf beschikt over een vergunning Wet natuurbescherming voor 219 koeien, 150 stuks jongvee, 30 paarden en 20 pony’s welke bij uitspraak van de Rechtbank Noord-Holland op 3 september 2019 is vernietigd (bron: brief omgevingsdienst Noord-Holland Noord). Deze vergunning is gebaseerd op een excretie van 1.958,04 kg. Wanneer op basis van een milieuvergunning afgegeven d.d. 27 februari 2002 met een excretie van 1.608 kg het bedrijf wordt geherstructureerd, dan kunnen op basis van het huidige huisvestingssysteem 219 melkkoeien worden gehouden naast 122 stuks jongvee, of 219 melkkoeien naast 30 paarden, 20 pony’s en 74 stuks jongvee. Vergunningsaanvraag heeft inmiddels plaatsgevonden. Deze vergunningsaanvraag is alleen gebaseerd op de extra toepassing van weidegang.

Bijzonderheden:
- uit de perceelsregistratie van Mijn RVO blijkt dat er deels sprake is van blijvend grasland, datum van raadpleging 17 september 2020 (bron: website RvO).
- bedrijf is binnen een straal van 3 km gelegen van Natura 2000 gebieden Noordhollands Duinreservaat en Schoorlse Duinen.
- het bedrijf heeft een NSW-status. Koper kan zich niet bij voorbaat beroepen op vrijstelling overdrachtsbelasting welke bij deze regeling van toepassing is.
- jachtrecht verhuurd aan J. de Waard (betreft alle percelen).

Betalingsrechten: gaan mee over (zijn bij de koop inbegrepen).
Fosfaatrechten: 9.834,25 kg worden apart aangeboden.

Pachtgrond: verkoper pacht totaal ruim 50 hectare (geliberaliseerd) en zal zich inspannen de koper deze grond ook te kunnen laten gebruiken.

Vraagprijs: op aanvraag beschikbaar (exclusief btw).

Aanvaarding: in overleg.


Brochure aanvragen

Vul onderstaand formulier in om vrijblijvend de brochure te downloaden of per post te ontvangen. Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Er ging iets mis bij het aanvragen, controleer het formulier en probeer het nog eens.


Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vul eerst uw postcode en huisnummer in.

Woont u buiten Nederland? Neem dan contact met ons op.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).De brochure

Elk object in het aanbod van Klaver Agrarisch Vastgoed beschikt over een kleurrijke complete brochure met prachtige foto’s en details van het object.

Deze brochure geeft u slechts een impressie. Om een juist beeld te vormen adviseren wij u contact met ons op te nemen voor het maken van een bezichtigingsafspraak.

Bezichtiging plannen

Vul onderstaand formulier in om vrijblijvend een afspraak te maken voor bezichtiging. Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Er ging iets mis bij het verzenden, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Een van onze medewerkers zal contact met u opnemen om de afspraak te bevestigen of om een ander tijdstip af te spreken.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).Video


Plattegrond


Op de kaart

Klaassen en Evendijk 4, Bergen (nh) - Foto 1Klaassen en Evendijk 4, Bergen (nh) - Foto 2Klaassen en Evendijk 4, Bergen (nh) - Foto 3Klaassen en Evendijk 4, Bergen (nh) - Foto 4Klaassen en Evendijk 4, Bergen (nh) - Foto 5Klaassen en Evendijk 4, Bergen (nh) - Foto 6Klaassen en Evendijk 4, Bergen (nh) - Foto 7Klaassen en Evendijk 4, Bergen (nh) - Foto 8Klaassen en Evendijk 4, Bergen (nh) - Foto 9Klaassen en Evendijk 4, Bergen (nh) - Foto 10Klaassen en Evendijk 4, Bergen (nh) - Foto 11Klaassen en Evendijk 4, Bergen (nh) - Foto 12Klaassen en Evendijk 4, Bergen (nh) - Foto 13Klaassen en Evendijk 4, Bergen (nh) - Foto 14Klaassen en Evendijk 4, Bergen (nh) - Foto 15Klaassen en Evendijk 4, Bergen (nh) - Foto 16Klaassen en Evendijk 4, Bergen (nh) - Foto 17Klaassen en Evendijk 4, Bergen (nh) - Foto 18Klaassen en Evendijk 4, Bergen (nh) - Foto 19Klaassen en Evendijk 4, Bergen (nh) - Foto 20Klaassen en Evendijk 4, Bergen (nh) - Foto 21Klaassen en Evendijk 4, Bergen (nh) - Foto 22Klaassen en Evendijk 4, Bergen (nh) - Foto 23Klaassen en Evendijk 4, Bergen (nh) - Foto 24Klaassen en Evendijk 4, Bergen (nh) - Foto 25Klaassen en Evendijk 4, Bergen (nh) - Foto 26Klaassen en Evendijk 4, Bergen (nh) - Foto 27Klaassen en Evendijk 4, Bergen (nh) - Foto 28Klaassen en Evendijk 4, Bergen (nh) - Foto 29

Neem contact op

Klaver Agrarisch Vastgoed

Telefoon
0226 414 008

E-mail
info@klaveragrarischvastgoed.nl

Bezoekadres / Postadres
Trambaan 12 1733 AX Nieuwe Niedorp

KvK-nummer / BTW-nummer
36049346 / NL80.57.00.924 B.01

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.