vraagprijs op aanvraagWesteinde 320
te Berkhout


Klaver Agrarisch Vastgoed biedt een compleet melkveebedrijf aan met ruim 36 hectare cultuurgrond welke deels in erfpacht is ondergebracht. Het bedrijf is gelegen in de lintbebouwing van Berkhout. In 2012 zijn zowel de bedrijfswoning als ligboxenstal grootschalig gerenoveerd.
Middels een eigen inrit is de vrijstaande woning met garage bereikbaar. Aan de andere zijde is de oprit naar het bedrijf aanwezig. De gerenoveerde ligboxenstal (2 + 1 rijig) biedt plaats voor 76 stuks grootvee. De stal is voorzien van een mobiel voerhek met automatisch voersysteem en een 2 x 7 visgraat Delaval melkstal. Naast de ligboxenstal is een open werktuigenberging met groepshokken aanwezig. In 2003 is de werkplaats gebouwd. Middels een brede brug is de jongveestal bereikbaar van 345m2 welke plaats biedt aan 42 stuks jongvee en kalverenhuisvesting. Tevens is daar de voervoorraad aanwezig met kuilplaten en een sleufsilo.

De huiskavel is onderverdeeld in ruim 19 hectare eigendom en ruim 17 hectare erfpachtgrond. Er is tevens een ontsluiting aan de achterzijde, aan de Vredemakersweg. De grond is uitermate geschikt voor zowel grasland, mais als tulpen. Bedrijf is indien gewenst optioneel met meer cultuurgrond uit te breiden.

BEDRIJFSWONING MET GARAGE
Bouwjaar: 1983, in 2012 keuken en badkamer gerenoveerd.
Afmeting woning: gebruiksoppervlakte circa 167m2.
Afmeting garage: gebruiksoppervlak overige inpandige ruimte circa 38m2.

Indeling
Begane grond: entree, hal, meterkast (3 x 80 ampère), toilet met fonteintje, kantoor, woonkamer met openslaande tuindeuren en convectorradiator, woonkeuken met L-vormige keukenopstelling welke is voorzien van 6-pits gasfornuis, afzuigkap, wasbak, combi-oven (defect) en vaatwasser. Doorgang naar bijkeuken met wasmachine- en drogeraansluiting, bergkast en achterentree. Doorgang naar garage met kanteldeur en 2 loopdeuren. 
1e verdieping: overloop met dakraam en bergkast, 3 slaapkamers waarvan 1 voorzien is van grote kledingkast en de overige voorzien van bergruimte achter knieschot. De badkamer is in 2012 gerenoveerd en voorzien van ligbad, inloopdouche, wastafel, toilet en dakkapel. Het plafond is dit jaar vernieuwd.
2e verdieping: vanuit de overloop is middels een vlizotrap de bergzolder bereikbaar (deels onbevloerd).

Voorzieningen: gas (CV-ketel, 2016 (huur)), water, elektra, riolering. Badkamer is voorzien van plavuizen met vloerverwarming.

Energielabel: definitief label C, geldig tot en met 4 december 2030.

Tuin met veranda: de veranda is in 2014 geplaatst en circa 4 x 7m. De veranda is voorzien van houten palen en gordingen en dak bedekt met metalen dakpanprofielplaten. De vloer is afgewerkt met vlonderplanken.

LIGBOXENSTAL MET MELKSTAL EN TANKLOKAAL
Bouwjaar: 1983, in 2012 gerenoveerd.
Afmetingen (bvo): 21,34 x 37,34m = 796,84m2. Goothoogte circa 2,1m, nokhoogte circa 7,61m.

Bouwaard: onderheid, geheel onderkelderd (gestort, 1,5m diep en mestopslag 800m3 met 4 rondgaande kelders met mixerputten), betonvloer en roosters, gelijmde houten spanten met houten gordingen, gemetselde muren en voor- en achtergevel voorzien van damwandprofielplaten, zijgevels voorzien van windbreekgaas (rolscherm mechanische bediening), zadeldak gedekt cementplaten en licht-/ventilatienok en zonnepanelen aanwezig.

Indeling ligboxenstal: 2 + 1 rijig, 76 GVE boxen, boxvulling natuurlatex (6cm dikte), 3 mestschuiven, 4 sneldrinkbakken en 1 grote waterbak, mobiel voerhek met automatisch voersysteem RVS (Schulens Systems, tweedehands), middenin de stal is een afkalfbox met zanddek en drinkbak. Schuifdeur en 2 loopdeuren aanwezig.

Indeling melkstal/tanklokaal: inpandig circa 9,35 x 8,52m. Melkstal met 2 x 7 visgraat (Delaval, 2012) met koeherkenning, automatische voerverstrekking en automatische afname, melkglazen. Tanklokaal toegankelijk middels dubbel openslaande deuren met melktank (6.500 liter), machinekamer met voorkoeler (defect), frequentiegeregelde vacuümpomp, bronwater (omgekeerde osmose met zuiveringssysteem) en warmwaterboiler (2 x), spoelbak en wasmachineaansluiting.

Voorzieningen: 139 stuks zonnepanelen met omvormers. De panelen zijn geplaatst in 2019 en een capaciteit van 58.000 kWh. Dit jaar zijn de panelen professioneel gereinigd.

WERKTUIGENBERGING MET VEESTAL EN WERKPLAATS
Bouwjaar: 1983 en in 2006 uitgebreid met werkplaats.
Afmetingen (bvo): circa 10 x 34,5m = 345m2.

Bouwaard: onderheid en betonnen ringfundering, betonvloer (waarvan werktuigenberging/veestal in 2012 zijn verhard), houten en stalen spanten met houten gordingen, deels open gevel en gemetselde steensmuren en topgevels voorzien van houten betimmering (gepotdekseld), werkplaats voorzien van damwandprofielplaten, zadeldak voorzien van asbestcementplaten en werkplaats voorzien van cementplaten en lichtplaten.

Indeling: werktuigenberging met groepshok voorzien van dubbele openslaande deuren naar uitloop en werkplaats met overheaddeur (handmatig) en loopdeur.

JONGVEESTAL
Bouwjaar: 2003.
Afmetingen (bvo): circa 17,5 x 20m = 345m2. Goothoogte circa 3m, nokhoogte circa 7m.

Bouwaard: fundering op kelder, geheel onderkelderd (gestort, 600m3 mestopslag) betonvloer en roosters, stalen spanten met houten gordingen, muren prefab metselwerk en voor- en achtergevel voorzien van damwandprofielplaten en zijgevels voorzien van windbreekgaas (rolscherm mechanische bediening), dak voorzien van cementplaten en lichtplaten.

Indeling: 2 rijig met 42 JVE boxen met drinkbakken en voerhekwerk, groepshokken met drinkbakken en verrijdbare eenlingboxen (3 maal 2 stuks) en 2 schuifdeuren en een loopdeur.

SCHUUR MET AANBOUW
Bouwjaar: onbekend.
Afmetingen (bvo): circa 7,5 x 20m = 150m2.

Bouwaard: traditionele bouw, betonvloer met deels mestgoot, halfsteensmuren en achtergevel voorzien van hout, zadeldak met pannen en riet onderschoten, aanbouw met metalen profielplaten en lichtplaten.

Indeling: voormalige varkensschuur met 2 ruimtes en aanbouw in gebruik als noodopvang kalveren met 2 loopdeuren.

ERFVERHARDING, VOERVOORRAAD EN OVERIGE
Het erf is voorzien van betonverharding met een totale oppervlakte van circa 1.100m2. Het plein achter de ligboxenstal is in 2012 vernieuwd.

Op het erf bevinden zich:
• Sleufsilo uit 2012 van 8 x 28m = 224m2, hoogte 2m
• Kuilplaat (verlengd d.m.v. betonroosters) van 10 x 30m = 300m2
• Kuilplaat (verlengd d.m.v. betonroosters) van 10 x 27m = 270m2
• Mestplaat van 7 x 4m = 28m2, hoogte 1,5m
• Krachtvoersilo van 12 ton uit 2012
• Kunstmestsilo van 10 ton

CULTUURGROND (eigendom)
Oppervlakte: circa 19ha. 57a. 73ca. (exclusief ondergrond erf 1 hectare)
Grondsoort: grotendeels kalkrijke leek-/woudeergronden; klei, profielverloop 5. Klein gedeelte moerige eerdgronden met moerige bovengrond of moerige tussenlaag op gerijpte zavel of klei. Klein stukje nabij erf tuineerdgronden; zware zavel en klei, profielverloop 5, of 5 en 2, of 2. (bron: bodemkaart Nederland).

Afslibbaarheid: 30-40 % (bron: eigenaar).
Organische stof: niet bekend.

Ontsluiting: middels kavelpad en erf naar de openbare weg, te weten Westeinde. Kavelpad is circa 210m lang en 2,5m breed, verkeert in mindere staat.
Ontwatering: gedraineerd om de circa 20-23m, aangelegd in circa 1988. Deels tussendrainage om de 11m in 2019.

CULTUURGROND (erfpacht)
Oppervlakte: 17ha. 04a. 35ca.
Grondsoort: grotendeels kalkrijke leek-/woudeergronden; klei, profielverloop 5. Klein gedeelte moerige eerdgronden met moerige bovengrond of moerige tussenlaag op gerijpte zavel of klei. Klein stukje nabij erf tuineerdgronden; zware zavel en klei, profielverloop 5, of 5 en 2, of 2. (bron: bodemkaart Nederland).

Afslibbaarheid: 30-40 % (bron: eigenaar).
Organische stof: niet bekend.

Ontsluiting: middels kavelpad en erf naar de openbare weg te weten Westeinde en aan achterzijde van het perceel middels dam naar de openbare weg te weten Vredemakersweg. De ontsluiting aan de Vredemakersweg is onderdeel van een groter perceel grond.
Ontwatering: gedraineerd om de circa 22-23m, aangelegd in circa 1987.

Erfpachtvoorwaarden: recht van erfpacht is 30 jaar, ingaande 11 november 2014 en eindigend 11 november 2044, canon betreft 2,25% welke jaarlijks wordt geïndexeerd, terugkooprecht einde contract tegen 85% van de dan geldende waarde. Overdracht erfpachtrecht onder voorbehoud goedkeuring ASR.

OVERIGE INFORMATIE
Bestemmingsplan:
- agrarisch, bouwvlak, water, waarde-archeologie 2, waarde-archeologie 5. Bestemmingsplan Landelijk Gebied, vastgesteld d.d. 27 juli 2013 door de raad van de gemeente Koggeland.
- waarde-archeologie 2, waarde-archeologie 5. Reparatieplan landelijk gebied 2017, vastgesteld d.d. 14 mei 2018.
Datum van raadpleging 13 september 2021. (bron: site Ruimtelijke Plannen)

Milieuwetgeving: Wet Milieubeheer, beschikking d.d. 27 mei 2003, voor het houden van 114 stuks melkrundvee (inclusief jongvee), 50 schapen en 2 paarden. Het bedrijf beschikt over een PAS-melding voor 114 melkkoeien en 80 stuks jongvee, welke door de Raad van State is geschorst. Een nieuwe PAS-melding is ingediend. Deze heraanvraag is in behandeling bij RVO.

Bijzonderheden:
- koeborstel wordt geplaatst in ligboxenstal.
- roosterberegening in aanleg.
- verkennend bodemonderzoek van het erf aanwezig (conform NEN 5740), d.d. 24 oktober 2011.
- uit de perceelsregistratie van Mijn RVO blijkt dat er bij een gedeelte sprake is van blijvend grasland, datum van raadpleging 13 september 2021 (bron: website RvO). 
- verkoper pacht totaal ruim 15,5 hectare (geliberaliseerd) en zal zich inspannen dat koper deze grond ook kan gebruiken.
- 3 à 4 hectare wordt jaarlijks verhuurd voor bloembollenteelt tegen 6 hectare compensatiegrond.

Fosfaatrechten: het bedrijf beschikt over 3.642 kg fosfaatrechten. Deze worden ter overname aangeboden.
Betalingsrechten: gaan mee over (zijn bij de koop inbegrepen).

Melkfabriek: verkoper is lid bij Cono. Overname lidmaatschap mogelijk volgens opgestelde voorwaarden door Cono.

Vraagprijs: op aanvraag beschikbaar.

Aanvaarding: in overleg.


Brochure aanvragen

Vul onderstaand formulier in om vrijblijvend de brochure te downloaden of per post te ontvangen. Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Er ging iets mis bij het aanvragen, controleer het formulier en probeer het nog eens.


Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vul eerst uw postcode en huisnummer in.

Woont u buiten Nederland? Neem dan contact met ons op.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).



De brochure

Elk object in het aanbod van Klaver Agrarisch Vastgoed beschikt over een kleurrijke complete brochure met prachtige foto’s en details van het object.

Deze brochure geeft u slechts een impressie. Om een juist beeld te vormen adviseren wij u contact met ons op te nemen voor het maken van een bezichtigingsafspraak.

Bezichtiging plannen

Vul onderstaand formulier in om vrijblijvend een afspraak te maken voor bezichtiging. Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Er ging iets mis bij het verzenden, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Een van onze medewerkers zal contact met u opnemen om de afspraak te bevestigen of om een ander tijdstip af te spreken.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).



Plattegrond


Op de kaart

Westeinde 320, Berkhout - Foto 1Westeinde 320, Berkhout - Foto 2Westeinde 320, Berkhout - Foto 3Westeinde 320, Berkhout - Foto 4Westeinde 320, Berkhout - Foto 5Westeinde 320, Berkhout - Foto 6Westeinde 320, Berkhout - Foto 7Westeinde 320, Berkhout - Foto 8Westeinde 320, Berkhout - Foto 9Westeinde 320, Berkhout - Foto 10Westeinde 320, Berkhout - Foto 11Westeinde 320, Berkhout - Foto 12Westeinde 320, Berkhout - Foto 13Westeinde 320, Berkhout - Foto 14Westeinde 320, Berkhout - Foto 15Westeinde 320, Berkhout - Foto 16Westeinde 320, Berkhout - Foto 17Westeinde 320, Berkhout - Foto 18Westeinde 320, Berkhout - Foto 19Westeinde 320, Berkhout - Foto 20Westeinde 320, Berkhout - Foto 21Westeinde 320, Berkhout - Foto 22Westeinde 320, Berkhout - Foto 23Westeinde 320, Berkhout - Foto 24Westeinde 320, Berkhout - Foto 25Westeinde 320, Berkhout - Foto 26

Neem contact op

Klaver Agrarisch Vastgoed

Telefoon
0226 414 008

E-mail
info@klaveragrarischvastgoed.nl

Bezoekadres / Postadres
Trambaan 12 1733 AX Nieuwe Niedorp

KvK-nummer / BTW-nummer
36049346 / NL80.57.00.924 B.01

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Foto kantoor - Klaver Agrarisch Vastgoed