vraagprijs op aanvraagParallelweg 23
te Schagerbrug


Klaver Agrarisch Vastgoed biedt wegens emigratie namens opdrachtgever een melkgeitenhouderij aan gelegen op 2.27.80 hectare. De locatie heeft een NB-vergunning voor het houden van 780 stuks melkgeiten en 500 stuks jongvee.

Het betreft een voormalig melkveebedrijf in een gebied waar vrijwel uitsluitend bloembollen worden geteeld. In 2019 zijn de huidige eigenaren gestart op deze locatie. Hierbij is een MDV melkgeitenstal gebouwd van 27 x 67 meter met chemische luchtwasser. Deze luchtwasser draagt bij aan een ammoniakreductie van 95%.

Download de brochure of vraag deze aan via ons kantoor. Tevens kunt u op de site aanvullende informatie bekijken zoals lijst roerende zaken, bestemmingsplan, bouwtekeningen en kadastrale kaart. 

STOLPBOERDERIJ
Op het erf staat een stolpboerderij, gebouwd in 1868 en door de jaren diverse malen verbouwd. Woonoppervlakte is circa 110 m². De stolp heeft een dubbel houten vierkant en is riet gedekt met pannen (spiegel). Gevels en ramen zijn grotendeels geïsoleerd.
Woongedeelte bereikbaar middels entree/hal met meterkast, woonkamer met open haard, open keuken voorzien van L-vormige inbouwkeuken en tuindeuren, hal met trapopgang, slaapkamer. Vanuit woonkeuken gang naar ruime bijkeuken met CV-opstelling, wasmachineaansluiting, zijentree naar tuin en doorgang naar bedrijfsgedeelte. Vanuit gang tevens toegang tot toilet en badkamer met douche en dubbel wastafelmeubel. Op de eerste verdieping bevinden zich naast de overloop twee slaapkamers en een berging. Aangesloten op gas, water, elektra en glasvezel. Energielabel; definitief label G en geldig tot 22 januari 2028.
Het bedrijfsgedeelte van de stolp heeft een bruto vloeroppervlakte (bvo) van circa 240 m² en wordt voornamelijk gebruikt voor stro opslag.
Het staartstuk van de stolp is in 1970 gebouwd. Bvo circa 200 m², goothoogte circa 2,20 meter, nokhoogte circa 6 meter. Betonvloer, stalen spanten, houten gordingen en asbestvrije golfplaten. Hier bevinden zich 8 hokken voor opfoklammeren en diverse loopdeuren. Hier is in 2021 een mechanisch ventilatiesysteem ingebouwd.

MELK- EN OPFOKSTAL
Bouwjaar: 1990.
Afmetingen (bvo): circa 22,5 x 20m = 450 m². Goothoogte 2,2 meter, nokhoogte 5,5 meter.
Bouwaard: traditionele bouw, betonvloer (geheel onderkelderd), stalen spanten met houten gordingen, gemetselde gevels met ventilatieluiken, topgevels voorzien van damwandprofielplaten, dak gedekt met asbestcementplaten en lichtplaten met lichtnok.
Indeling: de voormalige ligboxenstal is omgebouwd tot melkstal en opfokruimte met diverse loopdeuren en een overheaddeur. De melkput betreft een 2 x 40 Rapid Exit met voersysteem welke via een vijzel is te doseren. Tussenruimte naar melkgeitenstal met diverse voorzieningen en uitpandige koeltank (15.000 liter). De opfokruimte beschikt over groepshokken voor de lammerenopfok.
Isolatie: melkstal voorzien van dakisolatie.
Voorzieningen: water, elektra. Waterbuffervaten van 3.000 en 5.000 liter.
Krachtvoersilo: 1 met vijzel van 6 ton.

MELKGEITENSTAL
Bouwjaar: 2019.
Afmetingen (bvo): circa 26,9 x 67,2m = 1.809m². Goothoogte 4,2 meter, nokhoogte 8,8 meter.
Bouwaard: systeembouw, betonvloer, stalen spanten met steunpoten en houten gordingen, gevels met prefab betonelementen, sandwichpanelen, kunststofkozijnen met ramen en luchtinlaatkleppen, dak met sandwichpanelen.
Indeling: twee voergangen van 4,5 meter breed en vier potstallen van 4 meter breed en 62 meter lang. Doorgang naar wachtruimte van de melkstal. Diverse loopdeuren, drie overheaddeuren aan voorzijde en zes overheaddeuren aan achterzijde.
Isolatie: gevel-, glas- en dakisolatie.
Voorzieningen: water, elektra. Chemische luchtwasser met voorzieningen. Ruimte (ca. 4 x 2,3m) buiten stal met zuuropslag, besturing en pomp. Spuiwatersilo met inhoud van 20 m³.
Krachtvoersilo’s: 4 stuks (3 van 8 ton, 1 van 10 ton).

KAPSCHUUR
Kapschuur gebouwd in 1959 van 18 x 10 meter. In gebruik voor opslag. Goothoogte 2 meter, nokhoogte 3 meter. Voorzien van betonvloer, houten spantwerk, deels gevels aanwezig (metselwerk en hout), gedekt met asbestcementplaten. De schuur is in mindere staat van onderhoud.

ERFVERHARDING EN OVERIGE
Erfverharding circa 1.000m², voorzien van beton en steenkorrel. De verhardingen zijn tevens in gebruik voor balenopslag. Mestplaat van 15 x 9 meter aanwezig. Krachtvoersilo’s voor de lammeren (1 van 8 ton, 1 van 2 ton).

PERCEEL GRASLAND
Ruim 1 hectare grasland met natuurlijke afwatering. Grondsoort betreft vlakvaaggronden, grof zand.

OVERIGE INFORMATIE
Bestemmingsplan: agrarisch, waarde-archeologie 6, bouwvlak, leiding-riool, waterstaat-waterkering, functieaanduiding specifieke vorm van agrarisch-veehouderij, gebiedsaanduidingen overige zone-bollenconcentratiegebied en overige zone-weidevogelleefgebied. Bestemmingsplan Buitengebied Zijpe deels onherroepelijk in werking (vastgesteld d.d. 18 mei 2016) door de raad van de gemeente Schagen. Datum van raadplegen 20 december 2022. (bron: website Ruimtelijke Plannen)

Omgevingsverordening NH2020: vastgesteld d.d. 15 juni 2022; grondgebied Provincie Noord-Holland, agrarische bedrijven, bodemsanering, landelijk gebied, Noord-Holland Noord-landelijk gebied, terreinen binnen de vastgestelde krtische afstand van Natura2000, peilbesluit, permanente bollenteelt, beschermingszone regionale waterkering. Datum van raadplegen 20 december 2022.

Milieuwetgeving: het bedrijf beschikt over een NB-vergunning voor het houden van 780 melkgeiten (cat. C1), 250 opfokgeiten (cat. C2, vanaf 61 dagen tot en met 1 jaar), 250 opfokgeiten en afmestlammeren (cat. C3, tot en met 60 dagen). Vergund door de gemeente Schagen d.d. 4 juni 2018.

Erfdienstbaarheden: niet bekend.

Zakelijke rechten: gevestigd voor rioolleiding, gerechtigde Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier m.b.t. percelen Zijpe, sectie D, nummers 3841, 4822, 4823 en 4824. Klic kaart opvraagbaar.

Bijzonderheden:
- Asbestcementplaten aanwezig op dak van melk- en opfokstal en kapschuur.
- Koper neemt de verplichting op zich dat het perceel tien jaar na datum levering bedrijfsmatig als cultuurgrond wordt gebruikt in de zin van vrijstelling overdrachtbelasting op basis van artikel 15.1.q welke als bepaling (kettingbeding) bij de koop wordt opgenomen.
- Veestapel, voervoorraad en machines zijn ter overname.

Vraagprijs: op aanvraag beschikbaar (exclusief btw).

Aanvaarding: in overleg.


Brochure aanvragen

Vul onderstaand formulier in om vrijblijvend de brochure te downloaden of per post te ontvangen. Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Er ging iets mis bij het aanvragen, controleer het formulier en probeer het nog eens.


Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vul eerst uw postcode en huisnummer in.

Woont u buiten Nederland? Neem dan contact met ons op.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).De brochure

Elk object in het aanbod van Klaver Agrarisch Vastgoed beschikt over een kleurrijke complete brochure met prachtige foto’s en details van het object.

Deze brochure geeft u slechts een impressie. Om een juist beeld te vormen adviseren wij u contact met ons op te nemen voor het maken van een bezichtigingsafspraak.

Bezichtiging plannen

Vul onderstaand formulier in om vrijblijvend een afspraak te maken voor bezichtiging. Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Er ging iets mis bij het verzenden, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Een van onze medewerkers zal contact met u opnemen om de afspraak te bevestigen of om een ander tijdstip af te spreken.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).Video


Plattegrond


Op de kaart

Parallelweg 23, Schagerbrug - Foto 1Parallelweg 23, Schagerbrug - Foto 2Parallelweg 23, Schagerbrug - Foto 3Parallelweg 23, Schagerbrug - Foto 4Parallelweg 23, Schagerbrug - Foto 5Parallelweg 23, Schagerbrug - Foto 6Parallelweg 23, Schagerbrug - Foto 7Parallelweg 23, Schagerbrug - Foto 8Parallelweg 23, Schagerbrug - Foto 9Parallelweg 23, Schagerbrug - Foto 10Parallelweg 23, Schagerbrug - Foto 11Parallelweg 23, Schagerbrug - Foto 12Parallelweg 23, Schagerbrug - Foto 13Parallelweg 23, Schagerbrug - Foto 14Parallelweg 23, Schagerbrug - Foto 15Parallelweg 23, Schagerbrug - Foto 16Parallelweg 23, Schagerbrug - Foto 17Parallelweg 23, Schagerbrug - Foto 18Parallelweg 23, Schagerbrug - Foto 19Parallelweg 23, Schagerbrug - Foto 20Parallelweg 23, Schagerbrug - Foto 21Parallelweg 23, Schagerbrug - Foto 22

Neem contact op

Klaver Agrarisch Vastgoed

Telefoon
0226 414 008

E-mail
info@klaveragrarischvastgoed.nl

Bezoekadres / Postadres
Trambaan 12 1733 AX Nieuwe Niedorp

KvK-nummer / BTW-nummer
36049346 / NL80.57.00.924 B.01

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Foto kantoor - Klaver Agrarisch Vastgoed