vraagprijs op aanvraagMeilag 18
te Venhuizen


Klaver Agrarisch Vastgoed biedt een moderne melkgeitenhouderij aan in West-Friesland op totaal 3 hectare grond. Het bedrijf is in 2007 opgericht met een bedrijfswoning, 2 geitenstallen, voersilo’s en een mestplaat. Het agrarisch bouwvlak is 1 hectare groot.

De bedrijfswoning (circa 644m³) heeft een ruime woonkamer met woonkeuken en op de 1e verdieping zijn 3 slaapkamers en een badkamer met apart toilet aanwezig. Schuin achter de woning is de melkgeitenstal gelegen welke plaats biedt aan 700 melkgeiten en is aan de voorzijde het tanklokaal met technische ruimte en de melkstal van 2 x 40 (duosysteem) gevestigd. De opfok van de geiten vindt plaats in 2 groepsruimtes met diverse leeftijdscategorieën. Tevens is de ruimte in gebruik als werktuigenberging, voeropslag, hygiënesluis, berging en garage. In 2015 is een extra kapschuur gebouwd voor jongveeopfok met voeropslag en is de mestplaat overkapt. De huiskavel betreft goed beteelbare zavelgrond en is ruim 2 hectare groot. De kavel is ontsloten middels het erf.

Het bedrijf heeft een vergunning voor het houden van 700 melkgeiten en totaal 400 stuks jongvee. De veestapel wordt ter overname aangeboden.

Download de brochure of vraag deze aan via ons kantoor. Op onze site is tevens aanvullende informatie in te zien (lijst roerende zaken, energielabel, bestemmingsplan, Boer & Bunder en kadastrale kaarten).

BEDRIJFSWONING
Bouwjaar: 2007

Gebruikersoppervlakte: totaal 180m²

Indeling
Begane grond: entree, hal, meterkast, trapopgang naar 1e verdieping, woonkeuken met erker en dubbele openslaande tuindeuren. De L-vormige keukenopstelling is voorzien van inductiekookplaat met afzuiging, dubbele wasbak, oven, vaatwasser en koelkast. Dubbele openslaande deuren naar woonkamer. Vanuit de hal is de bijkeuken bereikbaar welke is voorzien van een toilet met fonteintje, wasmachine- en drogeraansluiting, installatie vloerverwarming, zijentree en toegang tot kantoorruimte.
1e verdieping: overloop voorzien van toilet met fonteintje, trapopgang naar 2e verdieping, slaapkamer 1 met vaste kast, slaapkamer 2 met vaste kast en dakkapel, slaapkamer 3 met inloopkast en zonneboiler en CV-opstelling (2018), badkamer voorzien van inloopdouche, wastafel en dakkapel.
2e verdieping: de zolderberging is voorzien van 2 dakramen en hier is tevens het ventilatiesysteem aanwezig.

Energielabel: definitief label A, geldig tot en met 31 augustus 2030

Voorzieningen: propaangas, zonneboiler, IBA-systeem, schotelantenne, mechanische ventilatie en rookmelders. Begane grond en badkamer voorzien van plavuizenvloer met vloerverwarming.

MELKGEITENSTAL
Bouwjaar: 2007

Afmetingen (bvo): 51,9 x 27,5m + 8,1 x 28,5m = 1.658,1m². Goothoogte 3,5m en nokhoogte 8,5m.

Bouwaard: industriële bouw, plaatfundering op staal, betonvloer (15cm dikte), gegalvaniseerde spanten en houten gordingen, voor- en achtergevel voorzien van betonnen borstwering en damwandprofielplaten en zijgevels voorzien van betonnen borstwering en windbreekgaas met rolscherm (handbediend), dak voorzien van sandwichpanelen en ventilatienok

Indeling: potstal met 4 groepen van 175 melkgeiten (45 x 5m) met loopgang naar melkstal, 2 voergangen, 6 schuifdeuren en loopdeur. Wachtruimte, melkstal met 2 x 40 duosysteem van Boumatic Gascoigne en spoelwaterkelder (35m³). Technische ruimte met frequentieregelaar en loopdeuren, tanklokaal met Mueller koeltank (10.500 Liter) en 2 boilers, loopdeur en dubbele openslaande deur.

Isolatie: dakisolatie en melkstal en tanklokaal voorzien van gevel- en plafondisolatie

JONGVEE- EN OPFOKSTAL MET WERKTUIGENBERGING
Bouwjaar: 2007

Afmetingen (bvo): 60 x 18m = 1.080m², 1e verdieping (nvo): 17,8 x 6,2m = 110,36m². Goothoogte 3/4,2m, nokhoogte 6,87m.

Bouwaard: industriële bouw, plaatfundering op staal, betonvloer (15cm dikte), stalen spanten en houten gordingen, gevels voorzien van betonnen borstwering en damwandprofielplaten en 2e opfokstal met machineberging deels open gevel, dak voorzien van cementplaten.

Indeling: voorzijde hygiënesluis met segmentdeur en loopdeur, berging met trapopgang naar zolderruimte, garage met loopdeur en segmentdeur (elektrisch met afstandsbediening). 1e opfokstal; 12 strohokken 200 geiten (0-8 weken), aangesloten op kelder (5m³) en schuifdeur en inpandige ruimte voor pasgeboren lammeren met schuifdeur. 2e opfokstal met machineberging; potstal met 2 groepen van 100 geiten (8-16 weken) met schuifdeur en open ruimte met groepshok en machineberging/voeropslag. 

Isolatie: 1e opfokstal en voorzijde voorzien van dakisolatie en gevelisolatie

Voorzieningen: panelenverwarming (totaal 8 stuks in 1e opfokstal)

GROEPSRUIMTE/VOEROPSLAG
Bouwjaar: 2015.

Afmeting (bvo): 18,41 x 15,2m = 279,8m². Goothoogte 4/2,9m, nokhoogte 6,18m.

Bouwaard: industriële bouw, plaatfundering op staal, betonvloer, gegalvaniseerde spanten met houten gordingen, damwandprofielplaten met betonplex aan binnenzijde en een open gevel met deuren, dak voorzien van sandwichpanelen.

Indeling: U-vormig groepshok ten behoeve van jongveeopfok met voeropslag en apart groepshok welke in gebruik is voor dekbokkenopfok

Isolatie: dakisolatie

OVERKAPTE MESTPLAAT
Bouwjaar: 2007 mestplaat, 2015 overkapt

Afmeting (bvo): 27 x 13m = 351m². Wandhoogte 1m, goothoogte 6m.

Bouwaard: industriële bouw, plaatfundering op staal, vloeistofdichte betonvloer (15cm dikte), gegalvaniseerde spanten met houten gordingen, U-vormige betonnen keerwand en zadeldak met wolfskappen geheel voorzien van metaalplaten

Indeling: mestplaat welke in 2015 is overkapt. Ruimte voor 600m³ vaste mest. Gierkelder aanwezig van circa 10m³.

ERFVERHARDING EN VOEROPSLAG
Het erf is ontsloten naar de openbare weg middels een brede dam.

Asfaltverharding met een ondergrond van puinkorrel. Totale oppervlakte circa 975m².

Krachtvoersilo’s:
- 2 maal 10 ton
- 3 maal 6 ton
- 1 maal 4 ton

CULTUURGROND
Oppervlakte: feitelijk circa 2ha. 37a. 50ca. (exclusief circa 6.250m² ondergrond erf)

Grondsoort: kalkrijke leek-/woudeerdgronden; zavel, profielverloop en kalkrijke poldervaaggronden; lichte zavel, profielverloop 5 (bron: bodemkaart Nederland)

Afslibbaarheid: circa 45 % (bron: eigenaar)

Organische stof: onbekend

Teeltplan: 2015 tulpen, 2016-2023 grasland (bron: opdrachtgever en website Boer&Bunder)

Ontsluiting: middels erf naar de openbare weg

Ontwatering: gedraineerd om de 12m, aangelegd in 2013

Grondwaterregulatie: 1,20m – maaiveld

OVERIGE INFORMATIE
Bestemmingsplan: agrarisch, waarde-archeologie 3, bouwvlak. Bestemmingsplan Drechterland Zuid, vastgesteld d.d. 24 juni 2013 door de raad van de gemeente Drechterland. Datum van raadplegen 16 februari 2023 (bron: website Ruimtelijke Plannen).

Omgevingsverordening NH2020: vastgesteld d.d. 15 juni 2022; grondgebied provincie Noord-Holland, agrarische bedrijven, bodemsanering, landelijk gebied, Noord-Holland Noord-landelijk gebied, terreinen binnen de vastgestelde kritische afstand van Natura2000 (Markermeer), peilbesluit, grondbewerkingen voor permanente bollenteelt uitgesloten, deels beperkingengebied provinciale wegen. Datum van raadplegen 31 oktober 2022.

Milieuwetgeving: het bedrijf beschikt over een vergunning in het kader van Wet milieubeheer voor het houden van 700 melkgeiten (cat. C.1), 200 opfokgeiten en afmestlammeren (minder dan 61 dagen, cat. C.3) en 200 opfokgeiten (meer dan 60 dagen tot 1 jaar, cat. C.2). Vergund door de gemeente Drechterland d.d. 31 mei 2006. Gewijzigde PAS-melding ingediend d.d. 2 maart 2021 op basis van 1160 melkgeiten (cat. C.1), 300 opfokgeiten en afmestlammeren (cat. C.3), 400 opfokgeiten (cat. C.2) en 20 dekbokken (cat. C.1).

Bijzonderheden:
- uit de perceelsregistratie van Mijn RVO blijkt dat er sprake is van blijvend grasland. Datum van raadplegen 16 februari 2023 (bron: website RVO).
- jachtrecht verhuurd aan derden
- huidige afnemer melk (Klaver Kaas) is bereid afname te continueren
- veestapel, voervoorraad en machines zijn ter overname

Lasten: reguliere lasten (geen ruilverkavelingslasten van toepassing)

Vraagprijs: op aanvraag beschikbaar

Aanvaarding: in overleg


Brochure aanvragen

Vul onderstaand formulier in om vrijblijvend de brochure te downloaden of per post te ontvangen. Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Er ging iets mis bij het aanvragen, controleer het formulier en probeer het nog eens.


Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vul eerst uw postcode en huisnummer in.

Woont u buiten Nederland? Neem dan contact met ons op.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).De brochure

Elk object in het aanbod van Klaver Agrarisch Vastgoed beschikt over een kleurrijke complete brochure met prachtige foto’s en details van het object.

Deze brochure geeft u slechts een impressie. Om een juist beeld te vormen adviseren wij u contact met ons op te nemen voor het maken van een bezichtigingsafspraak.

Bezichtiging plannen

Vul onderstaand formulier in om vrijblijvend een afspraak te maken voor bezichtiging. Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Er ging iets mis bij het verzenden, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Een van onze medewerkers zal contact met u opnemen om de afspraak te bevestigen of om een ander tijdstip af te spreken.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).Plattegrond


Op de kaart

Meilag 18, Venhuizen - Foto 1Meilag 18, Venhuizen - Foto 2Meilag 18, Venhuizen - Foto 3Meilag 18, Venhuizen - Foto 4Meilag 18, Venhuizen - Foto 5Meilag 18, Venhuizen - Foto 6Meilag 18, Venhuizen - Foto 7Meilag 18, Venhuizen - Foto 8Meilag 18, Venhuizen - Foto 9Meilag 18, Venhuizen - Foto 10Meilag 18, Venhuizen - Foto 11Meilag 18, Venhuizen - Foto 12Meilag 18, Venhuizen - Foto 13Meilag 18, Venhuizen - Foto 14Meilag 18, Venhuizen - Foto 15Meilag 18, Venhuizen - Foto 16Meilag 18, Venhuizen - Foto 17Meilag 18, Venhuizen - Foto 18Meilag 18, Venhuizen - Foto 19Meilag 18, Venhuizen - Foto 20Meilag 18, Venhuizen - Foto 21Meilag 18, Venhuizen - Foto 22Meilag 18, Venhuizen - Foto 23Meilag 18, Venhuizen - Foto 24Meilag 18, Venhuizen - Foto 25Meilag 18, Venhuizen - Foto 26Meilag 18, Venhuizen - Foto 27Meilag 18, Venhuizen - Foto 28Meilag 18, Venhuizen - Foto 29Meilag 18, Venhuizen - Foto 30

Neem contact op

Klaver Agrarisch Vastgoed

Telefoon
0226 414 008

E-mail
info@klaveragrarischvastgoed.nl

Bezoekadres / Postadres
Trambaan 12 1733 AX Nieuwe Niedorp

KvK-nummer / BTW-nummer
36049346 / NL80.57.00.924 B.01

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Foto kantoor - Klaver Agrarisch Vastgoed