Klaver Klantcase:

Bedrijfstaxatie melkveebedrijf, Middenbeemster

Melkveehouder Martijn Velzeboer had zijn oog laten vallen op 18 hectare grond. Voor de financiering verlangde de bank echter een taxatie van zijn volledige bedrijf. Een omvangrijk geheel. Én er was haast geboden, want de transport datum was al in zicht. Martijn belde Klaver Agrarisch Vastgoed. “Ze gingen zeer doortastend te werk. Hun specifieke kennis en ervaring bleek goud waard. Het rapport was op tijd klaar en onze aankoop werd probleemloos goedgekeurd.”

WhatsApp Image 2022-04-08 at 12.58.47 PM (1)
“Succesvolle grondaankoop door snelle taxatie”

De familie Velzeboer heeft een prachtig melkveebedrijf in Middenbeemster. Martijn nam het over van zijn vader in 2004. Nu bezit hij ruim 400 melk- en kalfkoeien en zo’n 198 hectare land. “Op het moment dat ik die laatste 18 hectaren wilde aankopen, stond ik voor de bedrijfsomzetting van eenmanszaak naar BV. Ik moest dus ook voor de fiscus een taxatierapport hebben. Twee vliegen in één klap.”

Omvangrijk en complex

De taxatie was omvangrijk en complex. Het ging om meerdere stallen, schuren en bijgebouwen. Niet alle benodigde gegevens waren uit de aanwezige papieren te halen. Daarnaast staan er twee woningen op het erf, waarvan er een wordt verhuurd. Die moest op een andere wijze worden beoordeeld. “Met twee man sterk legden ze werkelijk alles vast. Het was net alsof alles te koop werd gezet”, vertelt Martijn.

In één keer goed

“We merkten aan alles dat de taxateurs van Klaver écht experts zijn in de agrarische sector. Het taxeren van zo’n groot bedrijf, met allerlei opstallen, woningen, erfpacht en zo veel land is zeer bewerkelijk. Maar na controle van de bank was alles in één keer goedgekeurd.” Niets stond de gewenste transacties van Martijn nog in de weg. “Wij waren superblij met deze hulp. Snel, deskundig en erg prettig!”

“Zo’n grondige bedrijfstaxatie is geen kleinigheid. Je deelt je hele hebben en houden. Toch voelde het proces fijn en vertrouwd. Als wij in de toekomst weer voor bedrijfskundige vraagstukken komen te staan, dan weten wij wie we gaan bellen.”

Neem contact op

Klaver Agrarisch Vastgoed

Telefoon
0226 414 008

E-mail
info@klaveragrarischvastgoed.nl

Bezoekadres / Postadres
Trambaan 12 1733 AX Nieuwe Niedorp

KvK-nummer / BTW-nummer
36049346 / NL80.57.00.924 B.01

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Foto kantoor - Klaver Agrarisch Vastgoed