Klaver Klantcase:

Onteigening melkveehouderij, Uitdam

Jarenlang runde de familie Dirksen een melkveebedrijf en een paardenpension in Uitdam. Tot de Provincie Noord-Holland het perspectief voor melkveehouderij wegnam. Het waterpeil moest omhoog, veehouders zouden worden uitgeplaatst. De familie werd schadeloosstelling toegezegd. Maar waar heb je exact recht op? Dirksen schakelde Klaver Agrarisch Vastgoed in. “Door hun optreden stonden wij sterk en kregen we een maximale vergoeding.”

Onteigening melkveehouderij, Uitdam
“Er is geknokt voor elke euro”

Uitdam ligt in drassig veenweidegebied. Geen ideale bodem voor paarden en melkveehouderij, maar het kan. Behalve als het waterpeil naar een nóg hoger niveau wordt gebracht. Toen Anthon en Pauline Dirksen de brief van de provincie hadden gelezen, besloten ze direct tot actie over te gaan. “Koop ons bedrijf maar op, dan hebben we in elk geval hetzelfde doel”, vertelt Anthon. “Nu moest alleen de vergoeding nog worden bepaald.”

Sinterklaasje

De provincie taxeerde de waarde van de bedrijven, de gebouwen en het land. Daarna deed Klaver Agrarisch Goed hetzelfde. Vervolgens ging Klaver bemiddelen. Anthon: “De provincie speelt geen Sinterklaasje: ze kwamen met één prijs en daar moesten we het mee doen. Maar met bijkomende vergoedingen viel wél iets extra’s te winnen. Voor verhuizing, omrijschade, belastingtechnische zaken: Klaver wist precies waar wij allemaal recht op hadden.”

Sterk gevoel

Pauline: “Dat geeft je een enorm sterk gevoel. Er wordt geknokt voor elke euro die er voor jou in het vat zit. Gevoelsmatig is het natuurlijk nooit genoeg, ook door de emotionele waarde, maar we zijn dik tevreden met de uiteindelijke totaalsom. En met de snelheid. De papiermolen van de provincie draait traag, maar ondertussen hadden wij een ander paardenpension op het oog. We kregen haast! Ook daarin hielp de daadkracht van Klaver. Alles kwam op tijd rond. Topsamenwerking!”

“Het eerste wat wij deden, was Klaver Agrarisch Vastgoed inschakelen. Als het gaat om de belangen van de agrariër, dan zijn zij dé experts. Professionele hulp was hier meer dan welkom. Onteigening is een bijzondere procedure. En het ging om een hoop geld!”

Neem contact op

Klaver Agrarisch Vastgoed

Telefoon
0226 414 008

E-mail
info@klaveragrarischvastgoed.nl

Bezoekadres / Postadres
Trambaan 12 1733 AX Nieuwe Niedorp

KvK-nummer / BTW-nummer
36049346 / NL80.57.00.924 B.01

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Foto kantoor - Klaver Agrarisch Vastgoed