Klaver Klantcase:

Ruimte voor Ruimte, Ouderkerk aan den Amstel

Mart Kea is eigenaar van een melkveebedrijf. Wanneer zijn pensioengerechtigde leeftijd in zicht komt, staat hij voor de keuze: het bedrijf verkopen of de agrarische bebouwing saneren in ruil voor bouwkavels voor woningen. Kea wil dat laatste, ook voor zijn kinderen. Klaver Agrarisch Vastgoed berekent dat hij twee bouwkavels moet krijgen. De gemeente beweert echter dat één afdoende is. “Gelukkig hield Klaver voet bij stuk. Zij hadden gelijk. Nu kunnen we allemaal bij elkaar wonen!”

20220512 foto levering
“Elke zoon een kavel door volharding”

Kea wilde zijn opties voor de toekomst zorgvuldig afwegen. Klaver Agrarisch Vastgoed waardeerde daarom drie zaken: de agrarische waarde van het object, de waarde in het economische verkeer en de waarde bij herontwikkeling. “Toen waren we er snel uit”, vertelt Kea. “We gingen voor twee bouwkavels via Ruimte voor Ruimte. Onze naastgelegen bungalow zouden we ook slopen en herbouwen. Zo was er plaats voor drie nieuwe woningen: voor elke zoon eentje. En dat allemaal rondom onze eigen, huidige woning. Een ideaal plaatje.”

Gemeente alsnog overtuigd

“De gemeente vond echter dat één bouwkavel wel genoeg was om de kosten te compenseren”, vervolgt Kea. “Klaver liet toen een externe partij alles opnieuw berekenen. De uitkomst was hetzelfde: de gemeente kon er niet meer onderuit. Ik vertel het nu in twee minuten, maar het hele proces duurde wel zes jaar. Dat geeft verschrikkelijk veel onzekerheid. We hebben intensief contact met Klaver gehad, zelfs getwijfeld of we wel moesten doorzetten. Gelukkig volhardden zij in de strakke regie.”

15 jaar geleden al getipt

De opluchting was groot toen alle gewenste plannen definitief groen licht kregen. “Klaver diende ook meteen ontwerpen in van twee schuurwoningen die mooi in de omgeving passen. Wellicht hielpen die bij de positieve beoordeling”, vertelt Kea. “Die bungalow waarover ik zojuist vertelde, was tot 2008 van een buurman. Cor Klaver tipte ons toen al: als dat huisje ooit vrij komt, moet je het kopen om problemen met nieuwe buren te voorkomen. Klaver kent de fijne kneepjes wel!”

“Klaver onderscheidt zich in kennis én benadering. Zij snappen dat er meer speelt dan alleen economische keuzes. Emotie, historie, familie… Dick Waiboer denkt mee en geeft je alle ruimte. Dat kunnen alleen mensen die zelf ook een agrarische achtergrond hebben.”

Neem contact op

Klaver Agrarisch Vastgoed

Telefoon
0226 414 008

E-mail
info@klaveragrarischvastgoed.nl

Bezoekadres / Postadres
Trambaan 12 1733 AX Nieuwe Niedorp

KvK-nummer / BTW-nummer
36049346 / NL80.57.00.924 B.01

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Foto kantoor - Klaver Agrarisch Vastgoed