Klaver Klantcase:

Verkoop melkveebedrijf, Bergen (NH)

De familie Polle uit het Noord-Hollandse Bergen wil hun melkveebedrijf verkopen. Een buitenlands avontuur lonkt. De enige voorwaarde is dat hun bedrijf goed wordt verkocht. Maar de vele bunders land en milieuregelgeving maken dat niet eenvoudig. Uiteindelijk vinden ze tóch die ene geschikte koper, mede door strategisch advies en het netwerk van Klaver. “Zij kennen alle processen en opties. We hebben geen kans laten liggen. Dat voelt goed.”

Verkoop melkveebedrijf, Bergen (NH)
“Netwerk Klaver gaf de doorslag”

Verhuizen was niet nieuw voor de familie Polle. Eerder runden zij al een melkveehouderij in Schoorl en Beemster. In 2008 streken zij neer in Bergen. Maar naarmate de jaren verstreken, benauwde de regelgeving hen steeds meer. “Onze interesse in Frankrijk werd hierdoor steeds serieuzer. Als boer heb je daar meer vrijheid en onze kinderen zijn nu nog jong genoeg om de stap te maken”, vertelt Mark Polle.

Struikelblokken

Om dit haalbaar te maken, moest hun bedrijf wel voor een goed bedrag worden verkocht. Polle nam Klaver in de armen als verkoopmakelaar. Het betrof namelijk een object met de nodige uitdagingen. Mark: “Er speelden kwesties rond onze PAS-vergunning en we hadden vrij veel land. Dat laatste maakte het geheel te duur voor de particuliere paardenbezitter. Maar ook twee agrariërs haakten uiteindelijk af.”

De beste optie

“Na overleg met Klaver besloten we de strategie te wijzigen”, aldus Mark. “Vervolgens vonden we in hun netwerk de juiste koper voor ons bedrijf. Deze veehouder kreeg compensatie van de provincie in ruil voor een stuk land. Ineens was een deal in zicht! Op dat moment was dit de beste optie voor ons. En we wilden dóór. Klaver heeft het uitonderhandeld en wij konden ons richten op de toekomst. La vie est belle!”

“Mede dankzij het netwerk van Klaver zijn we tot een goede verkoop gekomen. Gepaard met bestemmingswijziging hadden we kunnen gokken op een hoger bod, maar dat kon nog jaren duren. Nu hebben we rust en zekerheid. Dat is minstens zo veel waard, ook voor onze kinderen.”

Neem contact op

Klaver Agrarisch Vastgoed

Telefoon
0226 414 008

E-mail
info@klaveragrarischvastgoed.nl

Bezoekadres / Postadres
Trambaan 12 1733 AX Nieuwe Niedorp

KvK-nummer / BTW-nummer
36049346 / NL80.57.00.924 B.01

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Foto kantoor - Klaver Agrarisch Vastgoed