Klaver Klantcase:

Verkoop melkveebedrijf, Sijbekarspel

Jarenlang bestieren Jaap en Anita Bontekoning met veel plezier melkveebedrijf De Beukenhof in Sijbekarspel, inclusief zuivelmakerij en goedlopende winkel aan huis. Maar de jaren gaan tellen, terwijl er geen bedrijfsopvolging is en er wel investeringen nodig zijn. Ze besluiten het te verkopen: de boerderij, de grond, alles. Klaver Agrarisch Vastgoed helpt hen aan de juiste kopers. “Een hele constructie met meerdere partijen en kavelruil. En ze hielpen ons óók aan een andere woning!”

43423
“Alles in één koop verkocht, wij een nieuwe woning”

Het was een emotioneel besluit om alles van de hand te doen. Daarom schakelden Anita en Jaap de hulp in van een specialist die snapt waar zij doorheen moesten. “Jaap kende Dick Waiboer van Klaver Agrarisch Vastgoed al en dat voelde goed. Dat bleek ook wel. Hij kwam eerst uitgebreid praten over onze bedoelingen en wensen. We moesten vooral geen overhaaste beslissingen nemen, zei hij. Dat was fijn.”

Minder overdrachtsbelasting

Nadat alle verkoopopties op een rijtje waren gezet, stelde Dick het verkoopplan op. De familie Bontekoning wilde alles in één keer van de hand doen. Dat is gelukt. De koper, die alleen het land wilde houden, verkocht vervolgens de boerderij en een klein stuk grond door aan mensen die hier een zorgboerderij wilden huisvesten. Als onderdeel van de transactie zette Klaver ook een kavelruil op met eigenaren van naastgelegen grond. Hiermee sloegen zij twee vliegen in één klap: een logischere grondverdeling voor hen en minder overdrachtsbelasting voor de familie Bontekoning.

Snel beklonken

Zo werd de complexe puzzel succesvol opgelost. Inmiddels staan de eerste bloembollen alweer op het land en wordt de boerderij volop verbouwd. De nieuwe eigenaren zetten ook de veehouderij en het winkeltje voort. “Dat vonden wij erg belangrijk, ook voor onze klanten”, vertelt Anita, “Jaap helpt nog met zuivelen.” En waar woont de familie Bontekoning nu zelf? In Hem, waar zij hun ideale stulpje vonden. Klaver zorgde ervoor dat de aankoop snel beklonken was. “Super fijn. Slagvaardig zoals we Klaver kennen!”

“Dick, de meiden op kantoor, de jurist, de makelaars: iedereen bij Klaver ging ervoor. Ze hebben meer gedaan dan alleen nodig was voor de verkoop. We vonden er zelfs een luisterend oor. Klaver begrijpt en voelt wat hun klanten bezighoudt.”

Neem contact op

Klaver Agrarisch Vastgoed

Telefoon
0226 414 008

E-mail
info@klaveragrarischvastgoed.nl

Bezoekadres / Postadres
Trambaan 12 1733 AX Nieuwe Niedorp

KvK-nummer / BTW-nummer
36049346 / NL80.57.00.924 B.01

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Foto kantoor - Klaver Agrarisch Vastgoed