Klaver Klantcase:

Verkoop warme grond, Velserbroek

De familie Nijssen bezit een flink stuk agrarische grond in Velserbroek. De aangrenzende percelen zijn eigendom van twee buren. Projectontwikkelaars kloppen aan: de locatie is ideaal voor woningbouw. Maar hoe pak je dit aan? De grondeigenaren besluiten hun belangen als collectief te laten behartigen door Klaver Agrarisch Vastgoed. “Na een jarenlang proces bereikten we de gewenste overeenkomst. Een heus boekwerk. Teamwork van ons en alle Klaverspecialisten!”

Verkoop warme grond, Velserbroek
“Trots op resultaat én het proces”

Projectontwikkelaars weten precies hoe ze kunnen krijgen wat ze willen. Maar deze grondbezitters lieten zich niet tegen elkaar uitspelen. “Samen sta je sterk,” vertelt Dick Nijssen, een van de drie verkopers, “helemaal met Klaver aan je zijde. Maar eerst moesten wij als buren gaan denken als collectief. Dat was eerst best lastig. Klaver creëerde een open, constructieve gesprekscultuur. Samen bepaalden we een streefbedrag en verdeelsleutel. Dat gaf al veel rust. In de eindfase bleek dit zelfs onze kracht.”

Eigen specialisten

Hoewel meerdere partijen interesse toonden, gingen de grondbezitters in onderhandeling met de ontwikkelaar die al aangrenzende percelen bezat. “Die had het grootste belang bij onze grond”, wist Nijssen. “Toen begon het grote spel: bod, tegenbod. Actie, reactie. Klaver kent de agrarische markt én weet hoe ontwikkelaars denken. En hier komen talloze voorwaarden bij kijken. Ook milieutechnisch en juridisch was het complex. De eigen specialisten van Klaver waren echt een meerwaarde.”

Zeer betrokken

“Klaver leidde ons bovendien zeer betrokken door het proces”, vervolgt Nijssen. “Wij wisten precies wat onze vervolgstappen werden en waarom. Het resulteerde in een goede prijs tegen de juiste condities. Na zes jaar! Hier was de gemeente debet aan: ook op overheidsniveau speelden allerlei belangen. Gelukkig zat Klaver er bovenop. Uiteindelijk zijn wij niet alleen blij met de zakelijke uitkomst, maar ook trots op het proces. We hebben recht gedaan aan de geschiedenis van ons familiebezit.”

“Als de situatie erom vroeg, bespraken we zelfs zaken in het weekend. Die flexibiliteit en bereikbaarheid zijn geweldig, zeker in de eindfase, als het echt spannend wordt.”

Neem contact op

Klaver Agrarisch Vastgoed

Telefoon
0226 414 008

E-mail
info@klaveragrarischvastgoed.nl

Bezoekadres / Postadres
Trambaan 12 1733 AX Nieuwe Niedorp

KvK-nummer / BTW-nummer
36049346 / NL80.57.00.924 B.01

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Foto kantoor - Klaver Agrarisch Vastgoed